Tosielämän haaksirikkoutuneet

Kanada on maailman toiseksi suurin maa ja etelärajan kaupunkien ulkopuolella hyvin harvaan asuttu. Ei ole ollenkaan tavatonta, että syrjäseudulla onnettomuuteen joutuva voi jäädä jopa kokonaan kadoksiin. Näin meinasi käydä toukokuun alussa kolmelle kalastajalle, joiden kalastusalus kaatui noin 400km Vancouverista luoteeseen (noin 100km Prince Rubertista etelään). Alus kaatui niin nopeasti, ettei ryhmä ehtinyt lähettää kunnollista hätäkutsua, ennen pakenemistaan pienelle pelastuslautalle. Lautalla pelkkiin läpimärkiin t-paitoihin ja farkkuihin pukeutuneet miehet kärsivät pahasta hypotermiasta ja laskeutuva pimeys sai heidät huolestumaan kohtalostaan. Yön pimeydessä kaverukset keskittyivätkin pitämään toisensa hereillä, sillä jokainen pelkäsi nukahtavansa lopullisesti.

Yöstä selvittyään miehet onnistuivat rakentamaan pressusta purjeen, jonka avulla he saivat purjehdittua noin 10km matkan läheiseen saareen. 20 tunnin lautalla palelun jälkeen kova maa jalkojen alla tuntui kuulemma erittäin hyvältä. Saari osoittautui kuitenkin asumattomaksi ja koska etsintäpartioista ei kuulunut mitään, piti miesten alkaa rakentamaan itselleen suojaa rannalle ajautuneista ajopuista. Ruoaksi miehet söivät rannalta löytyneitä merisiiliä, merilevää sekä rapuja. Makeaa vettä löytyi onneksi saarelta.

Päivät vierivät ja miehet alkoivat käydä epätoivoisiksi. Yhdessä vaiheessa saaren yli lensi lentokone, joka ei kuitenkaan nähnyt miehiä. Vasta kymmenen päivää haverin jälkeen saaren ohi kulkenut kalastusalus huomasi miehet ja hälyytti rannikkovartioston. Samaan aikaan miesten kotona odottaneet perheet vasta havahtuivat että miehet olivat olleet poissa poikkeuksellisen pitkään. Kaikkien onneksi tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu ja miehet selvisivät seikkailustaan ilman ruhjeita.

(Yhteensä 402 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

2 vastausta artikkeliin “Tosielämän haaksirikkoutuneet”

    1. Tarina oli minustakin sen verran erikoinen, että se oli pakko jakaa tänne blogiin. Kyllä siellä saarella on varmasti ehtinyt miesten mielessä käydä monenlaisia asioita, yhdeksään päivään ei ole näkynyt mitään tietoa pelastuksesta…

       

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.