101 lentoa

Blogiani lukiessa voi saada käsityksen, että matkustelemme taajaan maailman ympäri, mutta asia ei kuitenkaan ole aivan näin. Olen itse lentänyt lentokoneella ensimmäisen kerran vuonna 2005, jolloin lensimme Niinan kanssa Finnairin siivillä Helsingistä Milanoon viikon mittaiselle Pohjois-Italian interrailille. Muistan edelleen miten jännittävä tuo ensimmäinen lentomatkani oli ja erityisesti miten upeilta Alpit näyttivätkään ylhäältä nähtynä.

Lentokoneesta tuli arkisempi matkustusmuoto vasta muutettuamme Dortmundiin syksyllä 2006. Tuon jälkeen sahasimme nimittäin Saksan ja Suomen väliä noin 3-4 kertaa vuodessa, mikä jatkui myös Berliiniin muuton jälkeen. Berliiniin muutettuamme teimme useita lomamatkoja muualle Eurooppaan, kuten Sveitsiin ja Irlantiin, mutta vasta vuonna 2009 teimme ensimmäisen mannertenvälisen kaukolentomme matkatessamme automatkalle Torontoon. Tähän mennessä pisin lentomatkamme oli vuorossa jo heti samana syksynä, kun matkasimme häämatkallemme tutkimaan kaukaista Australiaa sekä Uutta-Seelantia.

Lentelyt maailmankartalla

Lomamatkojen päälle meillä on ollut myös jonkin verran työmatkoja, kuten Bostoniin ja Washingtoniin. Niinalla työlentoja on kertynyt vielä parikymmentä minua enemmän, viimeisimpänä kaukomatka Sydneyhyn. Silti ilman näitä työlentoja minullekin tuli joulun reissullani kasaan 101 lentoa. Lukema ei ole järin suuri, mutta silti omanlainen virstanpylväs.

Ilmailussa on jotain kiehtovaa ja vaikka lentokoneessa istuminen onkin mitä kypsintä mahdollista ajanvietettä, on alaa ja kaikkea siihen liittyvää kiintoisaa seurata ja tilastoida. Tähänkin internet tarjoaa rajattomat mahdollisuudet, esimerkkinä flightmemory.com niminen palvelu. Sinne rekisteröinyt voi listata palveluun lentojaan ja nähdä monenlaista niihin liittyvää tilastotietoa. Olenkin lisännyt palveluun lentotietoni aivan alusta saakka ja näin ollen 101 lentoa on prikulleen se määrä jonka olen tähän mennessä lentokoneella matkustanut.

Euroopan sisäiset lentomatkat

Tilastojen mukaan olen lentänyt tähän mennessä 218 963 kilometriä, mikä vastaa maapallon kiertämistä 5,46 kertaa. Kuuhun olen jo puolimatkassa, mutta Aurinkoon mitattuna vasta aivan alkumatkalla. Yhteensä yläilmoissa on tullut istuttua rapeat 321 tuntia ja pisin lentoni on ollut 13,5 tunnin lento Kuala Lumpurista Lontooseen. Kokemus, jota ei mielellään muistele.

Eniten käyttämäni lentokenttä on Berliinin vielä hetken aikaa käytössä oleva Tegel, perässään Helsinki, Lontoo ja Vancouver. Yhteensä lentokenttiä on kerääntynyt 42 kappaletta 17 eri maassa. Eniten olen lentänyt sinivalkoisin siivin sekä British Airwaysin ja Air Berlinin kyydissä, joskin erilaisia lentoyhtiöitä on tullut koettua 23 kappaletta. Eri tyyppisiä sillipurkkeja eli lentokoneita on puolestaan ollut 18 kappaletta ja nämä ovat kuljettaneet minut 17 maan välillä yhteensä 63 eri yhteyttä pitkin.

Vielä kovin harva USA:n lentokartta

Kuten edeltä näkee, tarjoaa Flight Memory ilmailutilastoista kiinnostuneelle semi-aktiiviselle lentomatkustajalle sangen paljon mielenkiintoista nippelitietoa ja on täten tutustumisen arvoinen palvelu. Jokainen pienikin lentomatka on hauska lisätä palveluun ja nähdä millaiseksi lentokarttamme kehittyvät, mikä on addiktoivaa puuhaa. Ota tämä siis varoituksena ennen palveluun tutustumista.

(Yhteensä 352 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.