101 lentoa

Blogiani lukeva voi olla saanut käsityksen, että matkustelemme Niinan kanssa taajaan ympäri maailmaa, mutta asia ei ole aivan näin. Itse olen lentänyt lentokoneella ensimmäisen kerran vasta vuonna 2005, jolloin lensimme Finnairin siivillä Helsingistä Milanoon viikon mittaiselle Pohjois-Italian interrailille. Muistan edelleen miten jännittävä tuo ensimmäinen lentomatkani oli ja miten upeilta Alpit näyttivät ylhäältä nähtynä.

Lentokoneesta tuli arkisempi matkustusmuoto vasta muutettuamme Dortmundiin syksyllä 2006. Tuon jälkeen sahasimme nimittäin Saksan ja Suomen väliä noin 3-4 kertaa vuodessa, mikä jatkui myös Berliiniin muuton jälkeen. Berliiniin muutettuamme teimme myös lomamatkoja muualle Eurooppaan, kuten Sveitsiin ja Irlantiin. Vuonna 2009 oli edessä ensimmäinen mannertenvälinen kaukolentomme, kun matkasimme Torontoon automatkalle kohti Bostonia. Tähän mennessä pisin lentomatkamme oli vuorossa heti samana syksynä, kun matkasimme häämatkallemme tutkimaan Australiaa ja Uutta-Seelantia.

Lentelyt maailmankartalla

Lomamatkojen päälle meillä on ollut jonkin verran työmatkoja, kuten Bostoniin ja Washingtoniin. Niinalla työlentoja on kertynyt vielä parisenkymmentä minua enemmän, viimeisimpänä kauas Down Underiin. Kuitenkin ilman näitä työlentojakin minulle tuli nyt joulun reissullani kasaan 101 lentoa. Lukema ei ole järin suuri, mutta omanlainen virstaanpylväs nyt kuitenkin.

Ilmailussa on jotain kiehtovaa ja vaikka lentokoneessa istuminen onkin kypsintä mahdollista ajanvietettä, on alaa ja kaikkea siihen liittyvää kiintoisaa seurata ja tilastoida. Tähänkin netti tarjoaa rajattomat mahdollisuudet, esimerkkinä flightmemory.com niminen palvelu. Sinne rekisteröinyt voi listata palveluun lentojaan ja nähdä niihin liittyen monenlaista tilastotietoa. Itse olen lisännyt sinne lentotietoni jo aivan alusta saakka ja tilastoni ovatkin kaiken kattavat. Näin ollen 101 lentoa on prikulleen se määrä jonka olen tähän mennessä lentokoneella matkustanut.

Euroopan sisäiset lentomatkat

Tilastojen mukaan olen lentänyt tähän mennessä 218 963 kilometriä, mikä vastaa maapallon kiertämistä 5,46 kertaa. Kuuhun olen jo puolimatkassa, mutta Aurinkoon mitattuna vasta aivan alkumatkalla. Yhteensä yläilmoissa on tullut istuttua 321 tuntia ja pisin lentoni on ollut 13,5 tunnin lento Kuala Lumpurista Lontooseen. Kokemus, jota ei mielellään muistele.

Eniten käyttämäni lentokenttä on Berliinin vielä hetken aikaa käytössä oleva Tegel, perässään Helsinki, Lontoo ja Vancouver. Yhteensä lentokenttiä on kerääntynyt 42 kappaletta 17 eri maassa. Eniten olen lentänyt sinivalkoisin siivin sekä British Airwaysin ja Air Berlinin kyydissä, tosin eri lentoyhtiöitä on ollut 23 kappaletta. Eri tyyppisiä sillipurkkeja on ollut puolestaan 18 kappaletta ja nämä ovat kuljettaneet minut 17 maan välillä yhteensä 63 eri yhteyttä pitkin.

Vielä kovin harva USA:n lentokartta

Kuten edeltä näkee, Flight Memory tarjoaa ilmailutilastoista kiinnostuneelle semi-aktiiviselle lentomatkustajalle (kuten itse olen) sangen paljon ja se on tutustumisen arvoinen. Jokainen pienikin lentomatka on hauska lisä palveluun ja uusien lentokenttien ja konetyyppien kartuttaminen on melkeinpä addiktoivaa puuhaa… Ainakin olen varoittanut sinua, hyvä lukijani.

(Yhteensä 254 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.