Kanadan kultajuhlat

Sotšin talviolympialaiset ovat ohitse ja eri mailla on kisamenestyksen loppuarvion aika. Kanadan voidaan sanoa suoriutuneen kisoista erinomaisesti, sillä kultamitaleja tuli kotiin yhteensä 10 kappaletta, hopeamitaleja 10 ja pronssejakin 5 kappaletta eli yhteensä 25 mitalia. Kultamitalien määrässä Kanada ylsikin sijalle kolme, heti Venäjän ja Norjan jälkeen, yhden mitalin edellä rakasta etelänaapuriamme Yhdysvaltoja. Mitalien kokonaismäärässä sijoitus oli kuitenkin neljäs, sillä Yhdysvallat sai kokonaisuudessaan kolme mitalia enemmän, näistä suurin osa pronssisia.

Lopullinen mitalitilasto

Kanadan mitalit

Kenties tärkein kultamitali saatiin tänään, kun Kanada kukisti miesten jääkiekon finaalissa Ruotsin puhtaasti 3-0 ja uusi vuoden 2010 Vancouverin talviolympialaisten kultajuhlat. Aamulla kello 4 Vancouverin aikaa pelattua ottelua seurasi ennakkotietojen mukaan yli 70% kanadalaisista ja esimerkiksi baarit saivat olla erikoisluvalla auki ottelun loppuun saakka. Ottelu, kuten koko turnauskin oli Kanadan hallintaa. Kanada ei hävinnyt yhtään ottelua ja sitä vastaan onnistuttiin tekemään vain kuusi maalia koko turnauksen aikana. Hyvä peli palkittiin tänään ansaituilla kultamitaleilla.

Jääkiekon kultajuhlat

Tänään onkin tiedossa juhlintaa monin paikoin pitkin Kanadaa. Vancouverin olympiatulella on tänään varmaan vilkasta, kun se syttyy illalla viimeistä kertaa seuraavaan neljään vuoteen juhlistamaan jääkiekon mestaruutta.

Olympiamenestyksestä on lyöty myös vetoa eri maiden kesken. Esimerkiksi Kanadan pääministerillä Stephen Harperilla oli veto Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman kanssa sekä miesten ja naisten jääkiekko-otteluiden tuloksesta, ja tuloksena Obama joutuukin nyt lähettämään Harperille kaksi keissiä olutta.

(Yhteensä 207 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.