Tower Beach

Alkanut kesä on ollut tähän mennessä kaunis ja lämmin. Olemmekin yrittäneet kierrellä erilaisilla poluilla luonnon helmassa, kuten esimerkiksi Lynn Loopilla. Muutama viikko sitten lähdimme kauniina lauantaina katsastamaan meille uutta polkua Pacific Spirit Regional Parkin alueella lähellä University of British Columbian yliopistoa Länsi-Vancouverissa.

Kauniilla niemellä kulkee monia erilaisia polkuja, mutta päätimme itse katsastaa aivan vedenrajaa kulkevan reitin joka kulkee halki Acadia Beachin ja Tower Beachin. Nämä kaksi rantaa ovat molemmat osa suurempaa ja tunnetumpaa Wreck Beachin kokonaisuutta, joka on paikallinen legenda rantakävijöiden joukossa. Alueen erikoisuus nimittäin on, että ne ovat nakurantoja joilla vaatetus on vapaaehtoista.

Vaatetus vapaaehtoista

Aivan niemenkärjessä sijaitseva Wreck Beach on ehdottomasti suosituin ja uimarantana paras, sillä sekä Acadia Beach että Tower Beach ovat hyvin kivikkoisia rantoja joilta on sangen vaikea sujahtaa matalaan rantaveteen. Kuitenkin nekin ovat nakuilijoiden suosiossa rauhallisina auringonottopaikkoina ja näimmekin ensimmäiset paljaat ihmiset pian Acadia Beachin jälkeen.

Reitti Acadia Beachille

Rantamaisema on kaunis, sillä vehmas rantametsikkö antaa suoraan kivikkoiselle rannalle. Vastarannalla kohoavat uljaina North Shore Mountainsin vuoret ja erityisesti Cypress Mountainin laskettelurinteet näkyvät hyvin.

North Shore Mountainsit vastarannalla

Tower Beach on saanut nimensä kahdesta toisen maailmansodan aikaan rakennetusta vartiotornista, jotka seisovat edelleen pystyssä hylättyinä ja graffiteilla kuorrutettuna. Tornien oli tarkoitus tähystää Japanin mahdollisen maihinnousun varalta, mitä ei tietenkään koskaan tapahtunut. Niinpä ne nykyisin antavatkin vain nimensä ympäröivälle rannalle.

Kivikkoinen Tower Beach sekä entinen vahtitorni

Laskuveden paljastamaa rantaviivaa

Yliopiston niemi sijaitsee noin 80 metriä merenpinnasta ja portaat alas rantaan ovatkin kohtuulliset pitkät ja jyrkät. Paikat ovat kuitenkin hyvin hoidettuja ja vehmaan rantametsikön läpi on kiva kivuta noin neljäsataa porrasta takaisin parkkipaikalle.Vehreä rantametsikkö ja portaat ylös

Noin viiden kilometrin mittaiseksi muodostunut ympyräreitti oli kaiken kaikkiaan mukava parin tunnin kävely meren rannassa. Paikoin kulkeminen on hieman hankalaa kivisen rannan vuoksi, mutta kyllähän noilla maisemilla kelpaakin nakuilla. 8)

Meren hiomia kiviä

(Yhteensä 316 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.