Ensilumi lähivuorille

Tänään oli sitten se päivä jota jokainen laskettelija on odottanut koko syksyn, sillä tänään satoi North Shore Mountainseille talven ensilumi. Lunta ovat viivyttäneet lämmin ja poikkeuksellisen kuiva syksy, ja vasta nyt loppuviikosta länsirannikolle iskeytynyt Pineapple Express riuhtaisi pohjoisesta mukaansa tarpeeksi viileää ilmaa, jotta osa sateesta satoi vuorilla lumena.

Tulevasta laskettelukaudesta ei odoteta kovin kaksista, sillä säätieteilijöiden mukaan tänä talvena poikkeuksellisen voimakkaan El Niñon ennustetaan tuotavan tänne kaakkoiskulmalle runsaasti lämpimiä sateita. Toivoa silti sopii, että paikallisilla laskettelukeskuksilla olisi edes jonkinmoinen talvikausi, kehnon viime vuoden tappioiden kompensoimiseksi. Epävarmaan tilanteeseen ja kylmien kelien sekä sateiden yhteen osumisen arvuutteluun kyllästynyt Grouse Mountain on tänä vuonna investoinut yli puoli miljoonaa dollaria lumetuskapasiteetin lisäykseen, mikä voi olla hyvä veto.

Korkeammalla sijaitsevassa Whistlerissä tilanne on parempi ja siellä ensilumi satoi jo muutama viikko sitten. Lumisten maisemien näkeminen keskuksen nettisivulla rohkaisikin meitä investoimaan kolmeen laskettelupäivään tulevalla kaudella, jotka latasimme tänään Edge Cardeillemme. Eli katseemme ovat nyt tiukasti Whistlerin lumitilanteen perään ja toivon mukaan ehtisimme ensilumille pian Chilestä paluun jälkeen. Aika näyttää miten käy, mutta suksemme ovat valmiit.

(Yhteensä 291 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.