Ostosmekka lentokentän kupeessa

British Columbian taloudella menee lujaa ja se näkyy ihmisten ostovoiman kasvuna. Vancouveriin onkin viime vuosina avautunut lukuisia uusia kauppoja ja erityisesti luksustavarakauppa on piristynyt huomattavasti. Keskustaan Alberni Streetin ympärille on rakentumassa kalliiden luksusliikkeiden reunustama kadunpätkä, jonka varressa voi bongata monenlaisia luksusautoja. Vaikka Vancouverissa asuukin runsaasti rikkaita ihmisiä, ovat nämä liikkeet silti suurimman osan ulottumattomissa. Tavalliset ihmiset ostavatkin yleensä merkkituotteita alennettuun hintaan tehtaanmyymälöistä eli outleteistä.

Tulevan laajennuksen suunnasta

Tähän mennessä Vancouverista ei ole löytynyt kunnollista merkkituotteisiin keskittyvää outlet-keskusta. Paikalliset ovatkin joutuneet ajamaan melkein Seattleen saakka, missä sijaitsee valtava Seattle Premium Outlets. Vaan eipä tarvitse enää, sillä viikko sitten Vancouverin kansainvälisen lentokentän läheisyyteen Richmondiin avautui uuden suuren McArthur Glen Designer Outletin ensimmäinen vaihe.

Tie ostosmekkaan

Tervetuloa Disneylandiin

Kartta alueesta

Tyhjälle joutomaalle lentokentän laskeutumispolun alle rakentunut keskus houkutteli viime viikon torstain avajaispäivänään paikalle niin valtavasti väkeä, että tie myymälälle sekä myös lentokentälle oli täysin tukossa tuntikausia. Ainakin yksi lento myöhästyi tapahtuneen takia, kun matkustajat eivät päässeet ruuhkan läpi lentokentälle. Järkevä ottikin avajaispäivänä Skytrainin, jonka Canada Linellä on oma pysäkki aivan ostosparatiisin vieressä.

Vilinää outletin aukioilla

Itseäni ostoksilla käyminen lähinnä etoo, mutta kävin silti huvikseni tällä viikolla pyöräilemässä uudelle keskukselle ja takaisin. Matkaa keskustasta kertyy reilut kymmenen kilometriä ja pyörällä matkaan kului noin tunti. Paikalla oli vielä tälläkin viikolla paljon ihmisiä, mikä ihmetytti suuresti itseäni, sillä iso osa liikkeistä ei ole vielä edes auki, vaan avautumassa loppukesän ja syksyn aikana. Muutamiin liikkeisiin oli kuitenkin väkeä ihan jonoksi saakka ja niissä myytiinkin tavaraa isoilla alennuksilla.

Paljon ihmisiä ostoksilla

Suihkulähdeaukio

Modernia taidetta

Ulkoasultaan uusi ostosparatiisi on täysin tyypillinen amerikkalainen outlet. Päällisin puolin paikka muistuttaa kaikessa teennäisyydessään Disneylandia, kun liikkeiden julkisivu on olevinaan kuin eurooppalaisessa pikkukylässä. Olo on epätodellinen kun muistaa että ollaan todellisuudessa lentomelualueella suurten parkkikenttien ympäröimänä. Silti outletin sisäpuolella kävellessä illuusioon on helppo melkein uskoa ja vain ajoittain aivan yläpuolitse laskeutuvat lentokoneet muistuttavat todellisesta sijainnista.

Hiljaisempi takaosa

Lasten leikkipaikka

Vaikka itseäni uusi ostosmekka ei niin kiinnostakaan, voi sen kuitenkin nähdä positiivisena asiana kolmesta syystä. Se täyttää kaupallisen aukon Vancouverissa ja toivottavasti se auttaa estämään rahan valumista rajan eteläpuolelle. Positiivisesti keskus myös sijaitsee raideliikenteen varrella, vaikka se lisää myös autoilua jo aiemmin ruuhkaisella alueella. Sijainti on kuitenkin huomattavasti paremmin kuin Tsawwasseniin tällä hetkellä rakenteilla olevalla täysin autoliikenteeseen tukeutuvalla junttimaisella Tsawwassen Millsin jättimäisellä ostoskeskuksella.

Outlet-keskus Skytrain-asemalta nähtynä

(Yhteensä 258 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.