Ruuhkaisella Dog Mountainilla

Eilisen kaunis syyssunnuntai houkutteli jälleen hetken tauon jälkeen vuorille vaeltamaan. Niina oli puhunut jo monen päivän ajan miten olisi kiva uusia vuonna 2012 tekemämme lyhyt viiden kilometrin vaellus Mount Seymourilla sijaitsevalle Dog Mountainin kalliokielekkeelle. Edellisellä kerralla teimme retken luonamme ensimmäistä kertaa vierailleen entisen Berliinin tuttumme kanssa ja polku jäi mieleemme mukavana, joten niinpä lähdimme eilen puolilta päivin kohti Mount Seymouria.

Perillä kävi selväksi, että muutama muukin oli tehnyt kanssamme saman johtopäätöksen. Laskettelukeskuksen parkkipaikka oli nimittäin tupaten täynnä ja autoja oli pysäköity aina parkkipaikalle johtavan tien varteen saakka. Osa vierailijoista oli myös matkalla Dog Mountainille, mutta iso osa jatkoi myös kohti Mount Seymourin kolmea huippua sekä Brockton Pointin kielekettä. Edellisellä vierailulla olimme olleet matkassa myöhään iltapäivällä ja todennäköisesti viimeiset tuona päivänä Dog Mountainilla vierailleet. Tuolloin polulla oli ollut todella rauhallista, mutta nyt väkeä oli ihan ruuhkaksi saakka ja usein paikoin piti kulkea pitkässä ihmisjonossa.

Juurakkoinen polku halki metsän

Polun ensimmäiset sata metriä on vuoden 2012 jälkeen tasoitettu kaivinkoneen kanssa, mutta sen jälkeen polku muuttuu erittäin juurakkoiseksi metsäpoluksi. Polku ei ole muuttunut kolmessa vuodessa juuri mitenkään ja on edelleen vaikeakulkuinen ja moninpaikoin mutainen. Yhtään pidempänä siihen voisi tuhraantua aikaa tuntikausiakin, mutta polku on vain kaksi ja puoli kilometriä suuntaansa ja niinpä yhteen suuntaan kuluukin noin tunnin verran.

Kielekkeellä vuonna 2012

Perillä odottaa jylhä kalliokieleke jolta aukeaa upea maisema yli koko metropolialueen. Kilometrin korkeudelta näkee helposti Vancouverinsaarelle saakka ja Downtownin pilvenpiirtäjät näyttävät kovin matalalta. Vaikka keli olikin kaunis, oli maisema silti hienoisen udun sinertämä. Vierellä kohoavat sinisenä Grouse Mountain, Crown Mountain sekä muut North Shore Mountainsin huiput. Idässä puolestaan kohoaa Mount Bakerin aina valkoinen huippu.

Crown Mountain

Taustalla Metrotown

North Shoren kaksi kaksi siltaa

Söimme kielekkeellä eväämme suuren ihmisjoukon kanssa, minkä jälkeen lähdimme takaisin autolle. Parin tunnin retki oli hyvää vaihtelua arkeen, joskin olimme molemmat sitä mieltä että väkeä oli liikkeellä aivan liikaa. Noh ainakaan tällä kertaa ei tarvinnut huolehtia karhuista, jotka varmasti välttelivät väkijoukkoa kuin ruttoa.

Utuinen Vancouverin Downtown

(Yhteensä 305 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.