Sukset ensilumilla

Poikkeukselliseksi povattu talvi on ainakin alkanut vahvasti ja marraskuun alkupuolella sopivasti juuri Chilen matkamme aikaan osuneet sankat lumisateet mahdollistivat monen paikallisen hiihtokeskuksen avata mäkensä etukäteen. Keskusten kuningas Whistler-Blackcomb avasi ovensa marraskuun 19. päivä ja viime viikolla avattiin myös Blackcombin puoli. Koko menneen viikon täällä länsirannikolla saatiin myös nauttia kauniista pakkaskelistä, joka teki lopulta kiusauksesta liian suuren ja niinpä suuntasimme eilen aamusta Whistleriin.

Jo rutiiniksi muodostuneen tapamme mukaan olimme asettaneet herätyksen puoli kuudeksi ja hieman kuuden jälkeen olimme jo matkalla kohti Whistleriä. Liikenne oli kevyttä ja olimmekin perillä hyvissä ajoin ennen hissien lähtöä käyntiin. Samaan aikaan kun aurinko nousi vuorten takaa puoli yhdeksän maissa, olimme jo Whistlerin huipulla ja valmiina kauden ensimmäiseen laskuun!

Talven ensimmäinen mäki aamuauringossa

Olosuhteet Whistlerillä olivat alkukaudeksi mahtavat ja auki oli suurin osa keskivuoren rinteistä. Hassu sääilmiö nimeltä inversio on kääntänyt ilmamassat ylösalaisin niin, että laakson pohjalla on ollut pureva pakkanen samaan aikaan kun aivan vuoren huipulla on ollut muutama aste plussaa. Tämän vuoksi kaikkein korkeimmalla alppialueella ei ollut vielä auki kuin pari rinnettä, jotka kävimme kuitenkin myös korkkaamassa.

Huippuolosuhteet Whistlerin puolella

Alppialue ei on kaunis, muttei ihan vielä auki

Puolen päivän aikaan otimme Peak 2 Peakin Blackcombin puolelle, jossa tilanne oli samansuuntainen. Sielläkin lumi oli mahtavaa pehmeää pakkaslunta, eivätkä mäet olleet alkuunkaan jäisiä. Blackcombin rinteet vaativat kuitenkin Whistleriä enemmän lunta ennen avautumistaan, joten auki oli vasta toistakymmentä rinnettä. Meillä oli silti  mahtavaa laskea upeassa auringonpaisteessa keskivuoren parhaat rinteet ennen paluutamme Whistlerin puolelle lopettamaan upea päivämme.


Talvimaisemia Peak 2 Peakin kyydistä

Blackcombin puolellakin osa rinteistä oli jo avoinna

Kausi on siis taas korkattu ja tänä vuonna teimme sen peräti puolitoista kuukautta viime vuotta aiemmin. Talvella 2013 pääsimme mäkeen jo muutaman päivän aikaisemmin, mutta tuolloin auki oli vasta pelkkä Whistlerin puoli. Eli siinä mielessä kyse on kohtuullisen normaaleista aukeamisajoista, mutta hyvät olosuhteet antavat toivoa siitä että ehkei pahaksi povattu El Niño ehkä sittenkään täysin pilaa kauttamme. Itse asiassa hyvällä tuurilla ja kylmien ilmamassojen vain osuessa sopivasti kohdalle, voi edessä olla jopa poikkeuksellisen hyvä laskettelukausi. Se antaa toivoa ja odotammekin innolla jo seuraavaa laskettelupäiväämme.

(Yhteensä 361 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.