Yökyöpelinä Cypress Mountainilla

Viimeiset puolitoista viikkoa ovat olleet Vancouverissa erittäin sateiset. Pineapple Express toisensa jälkeen on tuonut lounaasta runsaita sateita, jotka ovat piiskanneet länsirannikkoa. Whistlerillä tilanteesta on kuitenkin nautittu, sillä siellä sateet ovat tulleet lumena, jota on satanut parin viikon aikana lähemmäs kaksi metriä. Kahden viikon takainen laskettelukauden avauksemme Whistlerillä olikin puhdasta parhautta.

Lähivuorilla tilanne on ollut kahtiajakoisempia ja alkuun sateet tulivat vetenä. Tilanne kääntyi kuitenkin täysin viikonlopun myrskyn myötä, joka dumppasi lähivuorille vuorokauden aikana huikeat 75 senttimetriä lunta! Kyse on suurimmasta lumisateesta pariin vuoteen ja rinteet olivat viikonloppuna sakeana lumennälkäisistä laskijoista.

Metsä lumesta valkeana

Me päätimme odottaa kauniimpia kelejä, jotka koittivat eilen maanantaina. Koska kyse oli arkipäivästä, päätimme lähteä kokeilemaan Cypressin rinteet iltamäkeen, joka on ilta viidestä aina kymmeneen saakka. Päätös oli loistava ja vietimmekin ylhäällä neljä ja puoli tuntia mahtavissa olosuhteissa! 😛

Mount Strachanin huipulla

Lumiraja kulki noin 700 metrissä, jonka yläpuolella kinokset tien vieressä kasvoivat vauhdilla niin että pian oltiin keskellä täyttä keskitalvea. Puut olivat paksusta puuterilumesta valkoisina ja kinokset auton korkuisia. Paikalla ei ollut valtavasti väkeä, mutta rinteet olivat hyvässä kunnossa. Lumi oli ihanaa pakkaslunta pienellä määrällä puuteria päällä, joten sukset loistivat täydellisesti.

Hyvät olosuhteet lasketella

Edellisestä kerrastani Cypressillä on peräti kolme vuotta, joten rinteitä oli mukava laskea pitkästä aikaa. Cypressin kaksi vuorta tarjoavat hyvää vaihtelua ja auki olivat kaikki vihreät ja siniset rinteet. Valaistus on hyvä, joten iltamäessä ei ollut mitään vikaa, varsinkin kun hissilippu on tuolloin halvempi.

Taustalla öinen kaupunki

Sääennusteiden mukaan lumentulo lähivuorilla jatkuu yli joulun ja tiedossa saattaa ollakin hyvä laskettelukausi. Whistlerillä kyse saattaa olla jopa parhaasta kaudesta vuosiin ja olosuhteet vuorilla ovat paraikaa eeppiset. Tämän houkuttelemana olemmekin ottaneet huomisen keskiviikon vapaaksi ja lähdemme päiväksi nauttimaan aurinkoisista puuteririnteistä. Lumesta pitää nyt nauttia, sillä sitä ei kuulu olevan alkuunkaan Suomessa, jonne suuntaamme torstaina joulun viettoon. Toivo valkoisesta joulusta kuitenkin elää viimeisiin hetkiin saakka. 8)

(Yhteensä 258 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.