Canada Dayn ilotulituksia

Mahtava puoli uudessa asunnossamme on miten sieltä näkee kaikkialle. Siis kirjaimellisesti kaikkialle, sillä näkymämme yltää niin Surreyhin, Deltaan kuin Vancouveriin sekä aina North Shore Mountainseille saakka. Hitsi vieköön, hyvällä kelillä voi nähdä jopa Seattlen takana sijaitsevalle jättimäiselle Mount Rainierille saakka!

Melkoinen maisema

Maisema on siis huikea ja sen myötä meillä on oikea aitiopaikka ihailla monia metropolialueen tapahtumia ihan vain kotoamme käsin. Erityisesti ilotulituksien katseluun korkealla sijaitseva asuntomme tarjoaa huikeat olosuhteet ja eilinen Canada Day tarjosi loistavan tilaisuuden valokuvata lukuisten eri kaupunkien ilotulitukset ihan vain omalta parvekkeelta käsin. 🙂

Onneksi ilotulitukset oli porrastettu hieman eri aikoihin ja ensimmäisenä taivaan värjäsi naapurikaupunki New Westminsterin keskustassa Fraser Riverin rannassa järjestetty ilotulitus. Värikkäät raketit näkyivät kirkkaassa illassa hyvin Edmondin tornitalojen taustalla vasten pimenevää iltataivasta.

New Westminster aloitti paukuttelun

Seuraavaksi paukuttelua jatkoi oma asuinkaupunkimme Burnaby, jossa järjestettiin Central Parkin luona ilmaiskonsertti. Konsertti päättyi ilotulitukseen, joka oli kuitenkin kooltaan sangen pieni, eikä oikein suuria raketteja juuri näkynyt. Valokuvissa rakettien pauke piirtyi kuitenkin kauniisti kameralle, taustallaan Vancouverin siluetti.

Burnabyn ilotulitus oli pienehkö

Kaikkein suurin itsenäisyyspäivän ilotulitus oli tietenkin Vancouverissa, jossa raketteja ammutaan tahdistetusti sekä Coal Harbourin edustalla Burrard Inletissä kelluvalta lautalta sekä Stanley Parkin takaa West Vancouverin edustalta. Molemmat ilotulituksista näkyivät asunnollemme hyvin, siitäkin huolimatta että etäisyyttä meiltä kertyy noin 15 kilometriä.

Tahdistetut ilotulitukset

Vancouverin ilotulitus oli pitkä ja näyttävä

Vancouverin ilotulitus kesti noin 20 minuuttia ja katselin sitä yhdessä talomme yövahdin kanssa, joka oli myös saapunut katolle katsomaan pauketta. Valokuvaamisen lomassa olikin hauska jutella jonkun kanssa, varsinkin kun Niina on ollut nyt melkein kaksi viikkoa Suomessa.

Hyvää Canada Dayta!

Näin päättyi siis tämänvuotinen itsenäisyyspäivä täällä Vancouverissa ja ensi vuonna pitääkin etsiä joku uusi vinkkeli paukuttelun kuvaamiseksi. Seuraava ilotulitustapahtuma on sekin lähellä, sillä heinäkuun lopussa järjestetään vuotuinen Celebration of Light English Bayn alueella. Katsotaan siis mitä tuolloin tallentuu kameran kennolle! 😛

(Yhteensä 301 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.