Maistiainen kesästä

Poikkeuksellinen El Niño talvi on merkinnyt kummallisia kelejä. Ensiksi tuli erittäin luminen talvi, joka kuitenkin väistyi kevään tieltä hyvin aikaisessa vaiheessa. Nyt huhtikuun puolessa välissä koko länsirannikkoa ovat hellineet viimeisten kolmen päivän ajan kesäiset hellelukemat.

Vancouverissa elohopea on kohonnut tällä viikolla päivittäin noin +22 asteen tienoille ja vuorten lähettyvillä on mitattu jopa +27 asteen lämpötiloja. Vuorten välissä on puolestaan rikottu viime päivinä useaan otteeseen maaginen +30 asteen raja, mikä on tähän aikaan vuodesta ennenkuulumatonta.

Uskomattomia lukemia

Lämmin keli onkin saanut ihmiset ulos sankoin joukoin ja erityisesti hiekkarannoilla on ollut kesäisen vilkasta. Vuosittaista 4/20 nimellä tunnettua marihuana-protestia saatiin myös juhlia tänään upeassa kelissä. Ihmisiä näkyi jopa uimassa, joskin merivesi on varmasti vielä ”erittäin virkistävän” lämpöistä.

Summer in the City

Samaan aikaan Kanadan Atlantin puoleisella rannikolla on koettu usea peräkkäinen takatalvi ja esimerkiksi Kanadan itäisimmässä kaupungissa St. John’sissa saatiin tiistaina 23 senttimetriä tuoretta lunta. Siellä vihreitä puita sekä kesäisiä lämpöjä saadaankin odottaa vielä pitkä tovi…

Tasan ei käy säätilat

(Yhteensä 223 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.