Uuden Weberin sisäänajo

Yksi upeimpia asioita uudessa asunnossamme on siihen kuuluva suuri ulkotila. Vaikka aiempi keskusta-asuntomme olikin hulppea, oli meistä kuitenkin harmillista ettei asuntoon kuulunut parveketta. Väliaikaisessa asunnossamme puolestaan oli pieni parveke, mutta sille ei vuoden aikana löytynyt juuri muuta käyttöä kuin maisemien valokuvaus sekä ihailu. Nyt meillä kuitenkin on ikioma hulppea yksityisterassi, jolla kelpaa paistatella ja tepastella!

Näin kesän kulmalla yksi ensimmäisiä hankintojamme olikin uusi grilli, sillä todelliseen pohjoisamerikkalaiseem elämään kuuluu säännöllinen barbeque. Emme ole koskaan aiemmin ostaneet grilliä (jos Saksassa käyttämäämme pientä sähkögrilliä ei huomioida), mutta onneksi grillin valinta ei ollut vaikeaa. Merkin nimittäin tiesimme jo etukäteen, sillä grillien kuningasluokassa on vain muutama merkki, joista amerikkalainen Weber on legendaarisen valmistajan maineessa.

Grillien kuningasluokka

Kävimme katsomassa grillejä The Home Depotissa ja parhaimmaksi vaihtoehdoksi ilman kompromissejä nousi Weberin Genesis S-330 malli, joka on valmistajan toiseksi suurin grillimalli. Kolmen kaasupolttimon versio erillisellä Sear Station -hauduttimella sekä sivuliedellä tarkoittaa, että grillillä voi valmistaa mitä vain isollekin seurueelle. Kaasugrilleistä on olemassa kahta versiota, jotka toimivat joko propaanilla tai maakaasulla. Terassillamme on liitäntä maakaasuverkkoon, mutta päädyimme silti propaaniversioon siitä syystä, että grilliä voi näin käyttää tulevaisuudessa muuallakin, missä maakaasua ei ole saatavilla.

Uuden Weberimme yksityiskohtia

Weberimme on maakaasulla lämpeävää mallia

Weberimme saapui ilmaisella kotiinkuljetuksella reilussa viikossa. Hölmösti The Home Depotin toimituspolitiikka kerrostaloihin on vain rakennuksen aulaan, mistä 89-kiloisen paketin raahaaminen ylös asuntoon on melkoinen urakka. Onneksi Niinan onnistui kuitenkin räpsytellä silmiä niin, että mies suostui kuljettamaan grillin asuntoomme.

Seuraavaksi edessä oli grillin kokoaminen, missä on yllättävän paljon työtä. Osia nimittäin kätkeytyy suuren paketin syövereihin melkoinen määrä ja kokoamisessa menee kokeneellakin kokoajalla tunti. Ohjeet ovat kuitenkin selkeät ja kaikki on valmistettu sopimaan just eikä melkein yhteen. Noin kahden tunnin päästä Weberimme olikin kasassa ja valmiina tositoimiin.

Weberissä on koottavaa

Viimeinkin käyttövalmis Weber

Seuraavaksi vuorossa oli tietysti uuden grillin pitkään odotettu sisäänajo! Kanadalaiset eivät ole kovin suurta makkarakansaa, vaan ennemminkin pihviin sekä grillikanaan suuntautuneita. Löysimme kuitenkin lähikaupastamme hyvät makkarat, joilla koelämmittää grilli. Upouuden ja täysin puhtaan grillin ensimmäinen käyttö pistää hieman sydämessä, mutta makkarat olivat erinomaiset. Seuraavina iltoina grillasimme Weberillämme myös kananrintaa, possua sekä pihvit, jotka maistuivat kaikki todella herkulliselta.

Ensimmäiset makkarat, kanaa sekä possua.

Mmmmm, pekoniin käärittyjä herkkusieniä…

Valmiita grilliherkkuja

Sisäänajon perusteella uusi Weberimme vaikuttaa loisto-ostokselta ja tulevina iltoina jatkamme grillausta uusien herkkujen parissa. Edessä on todennäköisesti pitkä ja tirisevä grillauskesä täällä kaiken yläpuolella!

2. kesäkuuta 2019 päivitys:

Tämä kirjoitukseni kolmen vuoden takaa on saanut jo 1500 lukukertaa, joten lienee paikallaan sanoa muutama sana käyttökokemuksista viimeisten kolmen kesän ajalta.

Olemme käyttäneet Weberiä hyvin ahkerasti ja kesän aikana menee yksi 8 kilon kaasupullo. Grilli on kesäkaudella kuumana vähintään kerran viikossa ja käyttökertoja onkin kertynyt varmaan lähemmäs 50. Grillaamme lihaa, kalaa sekä kasviksia ja Weber tuottaa luotettavan tasalaatuisen lämmön, jota on helppo säätää tilanteen ja grillattavan asian mukaan.

Grillaus on sottaista puuhaa ja pihveistä (erityisesti pekonista) tirisee runsaasti rasvaa. Grilli ei näytä koskaan samalta kuin uutena, mutta Weberin ansioksi pitää kyllä sanoa että ritilöiden pitäminen puhtaana on ollut helppoa. Muutoin siivoamme grillin sisukset noin kerran vuodessa, kauden päätteeksi, ennen kuin suojaamme Weberin talveksi suojakankaan sisälle.

Olemme olleet kaikin puolin tyytyväisiä Weberiimme ja sitä voi suositella todella lämpimästi (pun intended) laatugrilliä etsivälle!

(Yhteensä 7 864 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.