Selfie-pääministeri vierailulla

Normaalisti työviikot hurahtavat vauhdilla, ilman että niistä jäisi kovin paljoa muisteltavaa. Kuitenkin viime viikon torstai oli sangen tavanomaisesta poikkeava työpäivä ja jää varmasti mieleen. Olimme tiimini kanssa työstäneet koko alkuviikon sisältöä loppuviikon mystiseen vierailuun, johon oli tulossa korkean tason vieraita. Torstaiaamuna meille paljastui, että tulossa olisi itse Kanadan pääministeri.

Justin Trudeau on tuttu vieras Vancouverissa, sillä hän asui täällä nuorempana ja hänen äitinsä Margaret asuu täällä edelleen. Pääministerinä Trudeau hän vierailee Kanadan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa usein, mutta emme ole koskaan nähneet häntä livenä.

Pääministerin musta autosaattue

Trudeau saapui toimistollemme Seattlesta, jossa tämä tapasi aamupäivästä Microsoftin johtoa. Kiertueen tarkoituksena oli keskustella länsirannikon teknologiayhteistyön lisäämisestä rajan ylitse ja Vancouver on Kanadan merkittävin ohjelmistotuotannon keskittymä. Ennen pääministerin saapumista saimme esimakua siitä mitä pääministerin vierailu tarkoittaa. Nappikorvaiset mustapukuiset miehet ja poliisikoirat kiersivät kampustamme koko aamupäivän ajan toimitiloja tarkastaen, samaan aikaan kun toimittajat pystyttelivät kameroitaan.

Lauma uteliaita kollegoja

Pääministeri saapui paikalle kello yhden aikaan ja kulki koko kampuksen läpi eri toimintoihimme lyhyesti tutustuen. Trudeau vietti paikalla kaksi tuntia suuressa paneelikeskustelussa paikallisten teknologiavaikuttajien kanssa, ennen matkansa jatkumista. Ennen autosaattueeseen nousua hän kävi kättelemässä ja ottamassa selfieitä useiden työntekijöidemme kanssa. Sangen charmikas Trudeau tunnetaankin selfie-pääministerinä, joka rakastaa poseerata ihmisten valokuvissa. Valitettavasti en itse saanut selfietä kiireisen pääministerin kanssa, mutta näinpä tämän sentään aivan lähietäisyydeltä.

Trudeau rakastaa selfieitä

Kiintoisan erilaisesta torstaipäivästä tuli mieleeni eräs toinen päivä keväällä 2012, kun toimistollamme kuvattiin televisiosarjan finaalia. Tuolloinkaan työnteosta ei meinannut tulla mitään, kun kaikkia kiinnosti nähdä mitä toimiston edustalla tapahtui. Tällaiset erikoispäivät ovatkin omiaan piristämään tavallista arkea ja on hauskaa että päättäjät saavat hieman kosketuspintaa siihen mitä kaikkea kiintoisaa Vancouverin lukuisissa firmoissa tapahtuukaan. 😛

(Yhteensä 307 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.