La Niña talven lopputulos

Niinhän siinä sitten kävi, että menneestä talvesta tuli kaikkien aikojen paras laskettelukautemme Vancouverissa asumiemme viiden vuoden aikana. Syksyllä povattu La Niña sääilmiö toteutui odotetun kaltaisesti ja taivaalta satoi valkoista kultaa paksusti läpi koko pitkän talven.

Kirjoitin viime keväänä edellisvuoden El Niño talven lumimääristä ja vaikka ilmiö tarkoittaakin lämpimän sateista talvea, tuli lunta varsinkin hieman korkeammalla sijaitsevassa Whistlerissä reilulla mitalla. Sama toistui myös tänä vuonna, mutta hieman yllättäen lumen kokonaismäärä Whistlerissä punnersi vain hieman viime vuoden yläpuolelle. Vähän alle 13 metriä on silti toista metriä yli kymmenen vuoden keskiarvon ja vietimmekin Whistlerin rinteissä yhteensä peräti 7 laskettelupäivää.

Whistler oli jälleen varma valinta

Hyvin pärjäsivät myös paikallisvuoret, joista jokainen pääsi yli maagisen 10 metrin. Legendaarisiin mittoihin ylsi keskuksista pienin Mount Seymour, jonka lumitilastoihin kirjattiin huikea melkein 15 metrin kokonaiskertymä. Harmillisesti emme kuitenkaan ehtineet Seymourin mäkiin ja vierailimme ainoastaan kahdesti Cypress Mountainilla aivan loppukaudesta.

Cypressillä piisasi tällä kaudella lunta

Mount Seymour yllätti kaikki kinoksillaan

Tämän talven suuri laskettelureissumme suuntautui helmikuussa Kanadan Kalliovuorille ja niinpä emme vierailleet Okanagan alueen keskuksissa. Niissä kausi oli löytämieni tilastojen mukaan keskinkertainen, Silver Starissa jopa heikko. On kuitenkin pakko myöntää, että näin kauden jälkeen on hieman vaikea löytää täysin luotettavia lumitilastoja, sillä kaikki keskukset eivät pidä avoimesti kirjaa lumikertymistään.

Kalliovuoret olivat mahtava laskettelureissu

Vuoden eeppisin lumikertymä nähtiin kuitenkin Mount Bakerilla, jonka lopputulos oli käsittämättömät 22 metriä lunta. Talvi oli Bakerilla niin uskomaton, että meidän piti ajaa paikan päälle ihan varta vasten keskuksen kauden viimeiselle laskettelupäivälle, jonka jälkeenkin lunta tuli vielä metri lisää. Baker on omaa luokkaansa ja vaikka tämänvuotinen tulos onkin 6 metriä viime vuotta suurempi ja 5 metriä keskiarvoa enemmän, jää se vielä kauas vuosituhannen alun 29 metrin maailmanennätyksestä.

Mount Baker päätyi omille lukemilleen

Kaunis viimeinen päivä

Kaiken kaikkiaan tällä kaudella minulle kertyi laskettelupäiviä 16 ja Niinalle 18, mitkä ovat molemmat ylitse normaalin määrämme. Laskea olisi tosin kerennyt vielä enemmänkin, sillä ainakin Whistler pysyi auki vielä kuukauden ajan suksen kesäteloille pistettyämme. Toivoa sopiikin, että hitaasti lähestyvästä ensi talvestakin tulee yhtä eeppinen kuin 2016-2017 oli!

Talven lumikertymä

(Yhteensä 425 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.