Kevätkävely McMillan Islandilla

Kaukaa pohjoisesta valuva mahtava Fraser River halkoo Lower Mainlandia, rajaten Vancouverin metropolialueen joen pohjois- ja eteläpuoleisiin osiin. Leveän joen varrella sijaitsee lukuisia pieniä ja suurempia saaria, joista suurimpia kuten Richmond, ei meinaa aina edes muistaa saareksi.

Yksi pienemmän pään saarista on Langleyssä sijaitseva McMillan Island, joka sijaitsee historiallisen Fort Langeyn kylän kupeessa. Aiemmin saari toimi vilkkaana kauttakulkuväylänä, kun siltä liikennöi Albion Ferrynä tunnettu pieni autolautta Fraser Riverin ylitse, yhdistäen joen eteläpuolen pohjoispuolen Pitt Meadowsiin ja Maple Ridgeen. Epäkätevä jokilautta kävi kuitenkin tarpeettomaksi vuonna 2009, kun uusi 6-kaistaisen Golden Ears Bridge avautui hieman alajuoksun suuntaan.

Pieni uoma erottaa McMillan Islandin erottaa mantereesta

Nykyisin saari onkin rauhallinen vehreä luontoparatiisi, jolla sijaitsee Brae Island Regional Parkin nimellä tunnettu luonnonpuisto muuta saarta asuttavan intiaanireservaatin vieressä. Puistosta löytyy hyvin suosittu leirintäalue sekä luontopolkuja, jotka johtavat saaren pohjoiskärjessä sijaitsevaan Tavistock Pointin näköalapaikalle. Kävelymatka ei ole pitkä ja kävelimme sen pilvisenä lauantai-iltapäivänä.

Tavistock Point Trail vie saaren kärkeen

Kesäisen vehreää

Saaren kärjestä aukeaa hieno maisema Fraser Riverille sekä Bedford Channelina tunnetun sivu-uoman vastarannalle, jossa sijaitsee uutta asutusta sekä suuria huviloita.

Maisema saaren kärjestä

Asutusta Fort Langleyn puolella

Vierailu saarella on mukava tapa viettää tunti luonnon helmassa ja on näppärää jos on Fort Langleyn turistikylän suunnalla. Sinne pitääkin palata vielä uudemman kerran jonain kauniina kesäpäivänä. 🙂

(Yhteensä 208 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.