Kunnon pihviä Gothamissa

Nyt kun muutimme ainakin tilapäisesti takaisin Downtowniin, sovimme Niinan kanssa käyvämme viikonloppuisin kokeilemassa meille uusia ravintoloita, joita täällä keskustassa piisaa. Pitkään jossain asuvana ongelma kun on usein urautuminen tuttuihin ja turvallisiin ruokapaikkoihin, kuten meillekin Burnabyssä loppu vaiheessa kävi.

Ensimmäiseksi illalliskohteeksi valikoitui Downtownin itälaidalla sijaitseva Gotham Steakhouse, joka on rankattu useita vuosia Vancouverin 50 parhaimman ravintolan joukkoon. Ravintola sijaitsee kauniissa 1933 valmistuneessa rakennuksessa, jonka sisustus edustaa arvokasta art deco -tyylisuuntausta.  Ravintolan sisällä valaistus on on erittäin hämärä, minkä vuoksi valokuvien ottaminen käsivaralta on melkeinpä arpapeliä.

Todella hämärä sisustus

Illallislistalta löytyy monenlaista syötävää, mutta ravintolaan tullaan sen kuuluisien pihvien takia. Niinpä mekin iskimme silmämme kattavaan, joskin erittäin hintavaan pihvilistaan. Gotham tarjoilee ainoastaan kaikkein parasta Prime-luokiteltua lihaa, johon yltää vain 2% kaikesta Kanadassa tuotetusta lihasta. Pihvit ovat kookkaita ja oma valintani oli mehukas 300-grammainen Tenderloin sisäfilee, Niinan valitessa vain hieman pienemmät kahdesti leikatut lampaanviulut.

Listalla kunnon pihviä

Meitä kumpaakin kiehtoi myös listalta löytyvä peräti 1,2 kilon jättimäinen Tomahawk-pihvi, mutta vatsalaukkumme eivät olleet tällä kerralla valmiita tähän todelliseen haasteeseen ja kyseisen pihvin kohdalla syöjiä onkin oltava koko pöydällinen. 😯

Yksikertaiset perunamuussi sekä broccolini sopivat täydellisesti pihvien pariksi ja medium rarena tarjoiltu pihvini oli yksi herkullisimmista nauttimistani pihveistä. Mehukas pihvi suorastaan suli suussa ja sitä täydensi hyvin yhdessä nauttimamme juustokakku. Myös lampaanviulu oli todella mureaa, eikä ollut vaaraa että illasta jäisi nälkä.

Suussasulavat laatupihvit

Illalle tuli tietenkin jonkin verran hintaa, mutta erinomainen ruoka oikeutti täysin hintansa. Meille jäikin Gothamista todella hyvä fiilis ja mielestämme ruoka ylitti lähistöllä sijaitsevan Hy’s Encoren, jonka sisustus on kyllä yhtä arvokas ja tunnelmallinen, mutta jonka ruoka ei ole jäänyt kummallakaan kertaa mieleemme. Siksi Gotham Steakhouse onkin tästä eteenpäin  omalla listallamme Vancouverin paras paikka nauttia kunnon pihvistä. 😀

Gotham Steakhouse
615 Seymour Street
V6B 3K3 Vancouver-Downtown

(Yhteensä 388 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.