Elviksen kanssa alttarilla

Viikon takainen Las Vegasin lomamatkamme suunnittelu sai alkunsa yllättävällä tavalla, kun kuulimme syyskuussa, että kanadalainen laulaja Celine Dion on päättämässä vuodesta 2011 saakka Vegasissa leiriä pitäneen kiertueensa tämän vuoden kesäkuussa. Konserttipäiviä katsellessa tajusimme ajankohdan osuvan yksiin myös helmikuun lopussa vietettävän hääpäivämme kanssa, joten ajatus matkasta Vegasiin oli valmis.

Olemme tavanneet Niinan vuonna 2002 eli hieman yli 16 vuotta sitten. Naimisiin menimme kauniina talvipäivänä helmikuussa 2009 Viinijärvellä ortodoksisin kirkonmenoin, joten tämänvuotinen ei ole mikä tahansa merkkipäivä, vaan naimisiinmenomme 10-vuotispäivä eli niinkutsutut tinahäät!

Päivä kymmenen vuoden takaa

Tottahan toki näin suurta merkkipäivää piti juhlistaa suuresti ja aloinkin romanttisena aviomiehenä suunnitella jotain Vegasin matkamme oheen. Las Vegas on tunnettu ”maailman hääpääkaupunkina”, jossa suoritetaan vuodessa yli 110 000 vihkiseremoniaa. Vihkimisiä suoritetaan joka päivä useita satoja ja kaupungissa on kymmeniä kappeleita, jotka suorittavat vihkiseremonioita laidasta laitaan.

Virallinen naimaikä Nevadan osavaltiossa on tavalliset 18 vuotta, mutta jo 16-vuotiaat voivat naida puolisonsa huoltajansa luvalla. Virallinen naimalupa maksaa Vegasissa 80 dollaria ja sen saa samana päivänä virastotalolta, joka on auki joka päivä aamusta iltaan. Luvan saa myös pienessä maistissa, sillä lupaa hakevien humalatilaa ei mitata Nevadassa. Myös ulkomaalaiset voivat mennä Vegasissa naimisiin ja vihkitoimitus tunnustetaan virallisena suurimmassa osassa maailman maita.

Lupia ja todistuksia tarvitsee myös Vegasissa

Naimisiin ei kuitenkaan voi mennä jos on jo naimisissa, ja mahdollisen avioeronkin pitää olla lopullinen ennen luvan saamista. Monet kappelit tarjoavat kuitenkin mahdollisuuden ”leikkihäihin” tai valojen uusintaseremonian, mikä oli meidän valintamme.

Hääkappeleita on Vegasissa laidasta laitaan, minkä lisäksi kaikki suuret hotellit ja kasinot tarjoavat hääpaketteja tiloissaan. Naimisiin voi mennä ihan missä tahansa; kadulla, helikopterissa tai vaikkapa Denny’s -ravintolassa. Kaupungin kuuluisin hääkappeli on pikkuinen A Little White Wedding Chapel, jossa kymmenet kuuluisuudet kuten Michel Jordan, Sylvester Stallone, Bruce Willis ja Britney Spears ovat kaikki sanoneet puolisoilleen ”Tahdon!”.

Kappeli on toiminut vuodesta 1951 saakka ja vihkinyt vuosien varrella käsittämättömät 800 000 pariskuntaa. Olimmekin kiinnostuneita uudistamaan valamme kyseisen kappelin tiloissa, mutta pienen tutkimisen perusteella vihkivalapaketit olivat kalliita ja arvosteluiden mukaan seremoniat tuntuivat monista kiirehdityiltä sekä persoonattomilta. Päädyimmekin valitsemaan hieman vähemmän tunnetun Little Vegas Chapelin, joka on kehuttu ja jonka pakettiin kuuluvat niin limusiinikyyti ja kukat, kuin valokuvat sekä video seremoniasta.

Oma valintamme oli Little Vegas Chapel

Vegasin ehkä tunnetuin avioliittoon vihkiminen tapahtui toukokuun 1. päivä 1967, kun Elvis ja Priscilla Presley saivat toisensa lasvegasilaisen hotellin sviitissä suoritetussa lyhyessä vihkitilaisuudessa. Tämä tuolloin paljon julkisuutta saanut tapahtuma, sekä Elviksen lukuisat esiintymiset kaupungissa, ovat tehneet Elvis-häistä lasvegasilaisen perinteen. Monet kaupungin kappelit tarjoavat tällaisia häitä, joissa rockin kuningas toimittaa vihkitilaisuuden. Meille tämä oli ehdoton vaatimus, sillä mitä olisi valojen uusinta ilman Elviksen läsnäoloa?

Eräs toinen kuuluisa pariskunta

Laajan tarjonnan vuoksi vihkiseremoniaa ei tarvitse välttämättä varata etukäteen ja moniin kappeleihin voi vain tupsahtaa paikalle, vaikka keskellä yötä pikahäitä varten (tehdä siis niin sanotut Britney Spearsit). Me varasimme kaiken tilaisuuteen liittyvän noin kuukautta etukäteen, joten kaikki oli valmista Vegasiin saapuessamme.

Hääpäivämme alkoi aamiaisella viiden tähden hotellimme sviitissä. Makoisan aamupalan jälkeen suuntasimme hotellin uima-altaalle, jossa nautimme auringosta kauniissa säässä.

Aamu alkoi aamiasella huoneeseen

Ennen seremoniaa ehti chillata altaalla

Iltapäivällä laittauduimme valmiiksi ennen kuin limusiini saapui noutamaan meitä. Matkaa kappelille oli vain viisi minuuttia, mutta limusiinissä kelpasi istuskella. Ulkoa sangen karu kappeli pieni kappelimme sijaitsi aivan Stratosphere –näköalatornin juurella ja sisällä meitä odotti rauhallinen tunnelma. Kävimme vastaanoton tyttöjen kanssa läpi muutaman yksityiskohdan seremoniasta sekä valitsimme kukka-asetelmat, jonka jälkeen valokuvaaja otti meidät hoiviinsa.

Kappelille matkattiin limusiinin kyydissä

Pakettiin kuulunut valokuvaaja oli todellinen ammattilainen ja napsi kymmeniä erilaisia kuvakulmia monenlaisia taustoja vasten. Kuvakulmat sekä valokuvien laatu olivat erinomaisia ja parhaiden kuvien valinta oli niin vaikea tehtävä, että päädyimme lopulta ostamaan kaikki napsitut valokuvat, joista vain osa on nähtävissä osana tätä kirjoitusta.

Valokuvausta ennen seremoniaa

Valokuvaaja osasi todellakin asiansa

Ensimmäisten valokuvien jälkeen saimme ensimmäisen katsauksen itse pieneen kappeliin ja myös Elvis saapui luoksemme. Kuningas kävi kanssamme lyhyesti läpi tulevan seremonian askelmerkit ennen varsinaisen tilaisuuden alkua, mikä alkoikin nyt jännittämään.

Koko seremonia videoitiin ja niin halutessaan videokuvan olisi voinut lähettää netin ylitse suoratoistona kotiporukoille, lisähinnasta tietenkin. Aikaeron vuoksi emme kuitenkaan tehneet tätä ja saimme pakettiimme kuuluneen videonauhoitteen tilaisuuden jälkeen netin kautta.

Ja sitten mennään!

Olimme valikoineet Elviksen esittämät kolme biisiä etukäteen ja tilaisuus alkoi Elviksen saattaessa Niinan alttarille kauniin kappaleensa Can’t Help Falling In Love tahdissa. Romantiikan mestarina Elvis lausui meille sanoja rakkaudesta sekä kehoitti meitä tunnustamaan rakkautemme toisillemme.

Elvis saattoi morsiamen 

Privaatti seremoniamme

Seuraavaksi vuorossa oli vihkivalojen lausuminen. Vihkivalat eivät kuulu suomalaiseen hääkulttuuriin, mutta kymmenen vuoden yhteisen taipaleen jäljiltä oli helppo puhua tuntemuksistaan sydämestä.

Ilon ja onnen kyyneleitä

Sormusten vaihto

Elvis vahvistaa avioliittomme

Vihkivalojen, sekä muutamien kyyneleiden jälkeen, Elvis lauloi meille kauniin ballaadinsa Love Me Tender. Muutamien lisäsanojen jälkeen noin vartin mittainen seremonia päättyi riehakkaan yhteislauluun Viva Las Vegas, jonka jälkeen hääpari left the building!

Viva Las Vegas!

Olipas hassu kokemus

Seremonian jälkeen otettiin vielä lisää valokuvia ulkona kadulla, jossa ohikulkijat onnittelivat meitä ja ohikulkevat autot tööttäilivät meille. Muutaman lisäkuvan ja -suudelman jälkeen homma oli paketissa ja saimme nähdä miten onnistuneita valokuvat olivatkaan.

Seuraava pariskunta oli jo saapunut paikalle, mutta olimme erittäin tyytyväisiä miten rauhallinen ja ohjattu tilaisuutemme oli ollut, eikä meistä tuntunut alkuunkaan, että olimme vain liukuhihnalla matkalla kohti ulko-ovea. Tästä meiltä täydet pisteet Little Vegas Chapelin väelle!

Ulkopuolella riitti onnittelijoita

Vegasin tuorein pariskunta

Alle tunti hotellilta lähdön jälkeen limusiini pudotti meidät jo takaisin hotellille, josta suuntasimme pienen huilitauon jälkeen ulos Vegasin pimenevään iltaan illalliselle Mr. and Mrs. Johanssonina!

Koko paketille tuli hintaa noin 850 dollaria, mikä on toki paljon, mutta kyseessä oli ikimuistoinen tapa juhlistaa kymmentä vuotta naimisissa. Paineet keksiä jotain yhtä ikimuistoista seuraavan kymmenen vuoden päähän tuleekin olemaan kova.

Kymmenen vuoden päästä uudelleen?

(Yhteensä 902 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.