Sumuisen yön maisemia

Syksy on monien mielestä masentavaa aikaa, eikä vuodenaika kuulu allekirjoittaneenkaan suosikkeihin. Lehtien putoaminen puusta tekee kaupunkikuvasta ankean aina lumen tuloon saakka ja sateiset syyspäivät ovat synkkiä ja pimeitä. Meille korkealla asuville syksy sekä talvi tarkoittaa kuitenkin myös mahdollisuutta maagisiin hetkiin, sillä alapuolella roikkuvat sadepilvet luovat joinain aamuina kauniin kultaisia aamunkoittoja. Keli korkeuksissa saattaakin olla joinain päivinä täysin erilainen kuin alhaalla maantasolla.

Sumu peitti Metrotownin

Sateen lisäksi kylmenevät talvi-illat luovat toisinaan myös upeita sumulauttoja, jotka saattavat parhaimmillaan kietoa koko metropolin sisäänsä. Lämpötilan ollessa juuri oikea, pilvenpiirtäjien huipulla asuvien asunnoista aukeavat maisemat yltävät sumun ylitse, yksittäisten tornien kohotessa siellä täällä sumun joukosta. 🙂

Brentwood sumun kietomana

Juuri tällaisia kelejä on koettu tällä viikolla muutamina iltoina ja näkymä on ollut kerrassaan maaginen. Asumme nyt toista vuotta uudessa asunnossa, josta aukeaa maailmanluokan maisema kaupungin ylitse vuorille. Vuorten edustalla kohoaa Burnabyn toinen kaupunkikeskus, uskomattoman rakennusbuumin keskellä oleva Brentwood, jonka uudet pilvenpiirtäjät puhkovat sumulauttoja. Näkymään ei kyllästy koskaan ja näemme sen suoraan sängystämme.

Pilvenpiirtäjät kohoavat pilviharson yläpuolelle

Sumu kietoo usein sisäänsä myös itse Vancouverin, jonka keskusta Downtown sijaitsee pienellä niemellä veden ympäröimänä. Meiltä nähtynä ydinkeskusta näytti tällä viikolla keskellä pilviä sijaitsevalta kaupungilta tuhansine valoineen, BC Placen stadionin loistaessa pilvien raosta.

Kaupunki pilvissä

(Yhteensä 256 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.