Suunniteltu Singapore

Kuuma Malesia jäi taakse keskiviikkona, kun matkasin luksusbussin kyydissä viisi tuntia Kuala Lumpurista etelään tänne vähintäänkin yhtä trooppiseen Singaporeen. Täällä majoitun keskustan lähettyvillä Little Indian kaupunginosassa, josta on tämän pienen kaupunkivaltion tehokkaalla metroverkostolla todella kätevä päästä minne tahansa. Tämä on tärkeää, sillä trooppisten päivälämpötilojen vallitessa ilmastoidulla metrolla tulee taitettua lyhyitäkin matkoja paikkojen A ja B välillä. 💡

Kirjoitan tätä kirjoitustani nyt neljäntenä Singaporen iltanani ja takana onkin melkoiset määrät kävelyä ja nähtävyyksiä kaupunkia tutkiessani. Ensimmäisen päivän kohteeni oli kaupungin maailmankuulu Gardens by the Bay, jonka puutarhat onnistuivat yllättämään upeudellaan. Singaporessa kaikki mahdollinen on suunniteltu aivan vimpan päälle ja tämä jos mikä pitää paikkansa upeissa Cloud Forestin ja Flower Domen lasikupoleissa, joiden trooppiset puutarhat ovat yksinkertaisesti upeimmat mitä olen ikinä nähnyt. Puutarhat olivat niin häkellyttävät, että vierailin niissä peräti kahdesti, ensiksi aamulla ja toisen kerran pimeän laskeuduttua, mikä loi kupoleihin vielä aivan eri tunnelman.

Singaporen toinen päivä oli reissuni tähän mennessä ainoa varsinainen sadepäivä, mikä on yllättävää kun meneillään on kuitenkin Kaakkois-Aasian monsuunikauden sateisin kuukausi. Sateen vuoksi vietin aamupäivän ilmaisessa kaupunkisuunnittelumuseossa, mikä voi kuulostaa tylsältä paikalta, mutta oli älyttömän laaja sekä hyödynsi viimeisintä teknologiaa kertoessaan miten Singaporesta tuli pitkäjänteisen suunnittelun avulla nykyinen maailmankaupunki.

lllalla suuntasin vielä Marina Bayn alueelle valokuvaamaan valaistuja maamerkkejä. Kaupunki näyttäytyy pimeällä aivan eri tavalla ja valokuvia kertyi hetkessä satoja. Kaupungilla kertyy myös askeleita siinä määrin, että jalat alkavat olla tämän reissun jäljiltä jo todella puhki. 🙄

Olin varannut tänäisen lauantain Sentosa Islandin tutkimiseen, mille aurinkoinen sää oli sekä hyvä että huono. Hyvä siksi, että valokuviin tallentui kaunis sinitaivas, mutta huono siksi, että saarella oli tuskaisen kuumaa. Sentosa on Singaporen turistikeidas, josta paikallisetkin pitävät, sillä sieltä löytyy kaikenlaista nähtävää ja tehtävää, muun muassa suuri Universal Studiosin huvipuisto, joka sai kuitenkin jäädä seuraavalle matkalle.

Kolmen päivän perusteella Singapore on vastannut täysin ennakkokäsitystäni äärettömän huolitellusta, siististä sekä todella turvallisesta suurkaupungista, joka on varmasti (tukala sää poislukien) hieno paikka asua. Kaupungilla näkeekin todella paljon länkkäreitä, joista monet ovat expatteja. Suomalaisia turisteja on löytynyt täältäkin Kuala Lumpurin tapaan huomattavan paljon, mutta on pakko sanoa, että hieman rosoisempi ja elämänmakuisempi Kuala Lumpur on ollut kahdesta kohteestani se hieman kiinnostavampi sekä seikkailuhenkisempi kohde.

Singaporessa päivän kaikki asiat ovat täydellisen ennakoitavissa ja kaikki toimii valtavan hyvin, mutta kiiltokuvamaisesta ulkoasusta huolimatta kokonaisuus on hieman… tylsä. Olen itsekin yllättynyt, että olen asiasta tätä mieltä ja tällaista ”tylsyyttä” arvostaisi varmasti asukkaana paljon turistia enemmän.  Ja nyt kun asiaa mietin, ehkä Vancouverkin on samalla tavalla toisinaan hieman tylsä, vaikka kaupunki onkin Singaporea rosoisempi.

Olen kuitenkin varma että Singaporeen tulee palattua todennäköisesti tulevaisuudessa ja tätäkin reissua on vielä jäljellä kaksi vuorokautta jäljellä ennen paluuta kotiin tuttuun ja ah, niin viileään Vancouveriin. 😀

(Yhteensä 365 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.