Kuuma Kuala Lumpur

Terveisiä Malesiasta! Kirjoitan tätä Kaakkois-Aasian soolomatkani alkupuoliskon Malesian osuuden viimeisenä iltana hotellilla Kuala Lumpurissa. Takana on kolme täyttä vuorokautta täällä maan pääkaupungissa, mikä voi vaikuttaa lyhyeltä ajalta, mutta jonka aikana olen ehtinyt kiertää kaikki merkittävimmät  nähtävyydet sekä nähdä runsaasti tämän kovasti kasvavan miljoonakaupungin vilkasta elämää.

Lentomatka Kanadasta Malesiaan oli pitkä ja 17 tunnin lentokoneessa istumista täydensi vielä yhteensä 10 tuntia lentokentillä sekä matkalla niille. Matka sujui kuitenkin hyvin ja Taipei on minulle jo tuttu kenttä vaihtaa vaivattomasti konetta. Viiden tähden EVA Air teki myös matkasta miellyttävän hyvillä ruoillaan sekä Premium Economy -luokan hieman normaalia mukavammilla penkeillä, joilla minun onnistuikin nukkua kohtuullinen osa matkasta.

Perillä Kuala Lumpurin kentällä koin pienen deja vun, sillä lentokenttä oli edelleen muistissa kymmenen vuoden takaiselta häämatkaltamme, jolloin vaihdoimme siellä konetta matkalla Australiaan. Kentältä oli helppo päästä keskustaan, jossa astuin ensimmäistä kertaa ulos paahtavaan ulkoilmaan. Malesiassa päivät ovat vuoden ympäri +32 asteisia, mutta olon tekee epämiellyttävästi ympärivuorokautinen yli 80 prosentin trooppinen ilmankosteus. Keskipäivällä päiväntasaajan aurinko on myös niin kuuma, ettei auringossa tohdi olla montaakaan hetkeä ja liikkuminen tapahtuukin katettujen jalkakäytävien varjossa tai sitten julkisten liikennevälineiden sekä suurten kauppakeskusten ilmastoiduissa sisätiloissa.

Hien saa ulkona hetkessä pintaan ja vettä on syytä olla mukana todella runsaasti, sillä kaupungin näkeminen edellyttää suurta määrää kävelemistä. Onneksi julkinenliikenne on edullista ja sangen tehokas, minkä vuoksi olenkin käyttänyt metroa pieniinkin siirtymiin.

Nähtävää on riittänyt niin suurkaupungin kuhinasta, korkeista pilvenpiirtäjistä että yleellisistä ostoskeskuksista, aina upeisiin puistoihin ja apinoiden täyttämään valtavaan luolatemppeliin. Ruokapuolella olen pitäytynyt näin yksin matkustaessa tutummissa vaihtoehdoissa, mutta samaan aikaan yllättynyt miten ruoka on vain hitusen Vancouveria halvempaa. Yllättävää on ollut myös suomalaisten määrä Kuala Lumpurissa, sillä olen kävellyt kolmen päiväni aikana ohi jo kolmesta suomalaisesta parista.

Kuala Lumpurista matkani jatkuu huomenna luksusbussin kyydissä viiden tunnin päähän Singaporeen, jossa vietän vielä viisi päivää ennen kotiin paluuta. Nähtävää ja trooppista hellettä on tiedossa runsain mitoin sielläkin, mutta on pakko olla tyytyväinen siihen miten hyvä keli on ollut näin monsuunikauden alussa. Vettä on tullut ihan vain hetkittäin, mitä ei olisi arvannut näkemieni sääennusteiden pohjalta…

Lisää matkakuulumisia mahdollisesti vielä myöhemmin Singaporen puolelta, sekä aikanaan varsinaisessa matkakertomuksessa. Sitä ennen matkakuvia on nähtävissä blogini Facebook-sivulla.

(Yhteensä 330 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.