Luminen Family Day

Kanadassa on vietetty tänä viikonloppuna vuosittaista Family Dayn pitkää viikonloppua. Vuosi sitten kyseinen juhlapyhä siirrettiin British Columbiassakin vastaamaan muun maan ajankohtaa ja yleensä kyseinen pyhä on tarkoittanut meille tiukkaa lasketteluviikonloppua joko lähempänä tai sitten kauempana kotoa. Koronan vuoksi tämän vuoden reissu- ja laskettelusuunnitelmat ovat täysin erilaiset ja niinpä viikonloppu onkin kulunut kotosalla rentoutuen sekä blogia kirjoittaen.

Luminen pitkä viikonloppu

Laskettelijoita on kuitenkin hellitty viimeisen viikon aikana hyvillä olosuhteilla, sillä viime viikolla Vancouverissakin hytistiin täkäläisittäin hyvin kylmissä -7 asteen yöpakkasissa. Asia huvittaa, sillä samaan aikaan muualla Kanadassa elohopea putosi jopa -40 asteen alapuolelle, joten tasan eivät käy nallekarkit maan eri laidoilla. Poikkeuksellinen päivä oli varsinkin hyinen torstai, jolloin kaikkialla Kanadassa oltiin yhden vuorokauden ajan pakkasella, mitä ei ole koettu viimeisen vuosisadan aikana kuin ainoastaan kaksi kertaa aiemmin.

Raikkaalla ulkoilulla

Keli jatkui kylmänä myös viikonloppuun ja Vancouverissa satoikin kaupungissa lauantaina ja sunnuntaina vuoden toinen lumi, jota on maassa vielä tätäkin kirjoittaessa. Viikonlopulle osuneet lumisateet eivät poikkeuksellisesti aiheuttaneet liikennekaaosta ja tietkin saatiin pidettyä puhtaana koko ajan voimakkaalla suolauksella.

Talven ihmemaa

Lauantaina meitä huvittikin lähteä ulkoilemaan ja kokeilemaan uuden automme uusia talvirenkaita tosi toimessa. Niinpä ajoimme naapurikaupunki New Westminsteriin, jossa sijaitsee mukava 30 hehtaarin kokoinen Queen’s Park, joka on 71 000 asukkaan esikaupungin suurin puisto.

Talvinen Queen’s Park

Talvipäivä New Westminsterissä

Löysimme puiston vasta viime kesänä ja siellä on ollut mukava käydä lyhyillä kävelyillä. Puisto on lapsiperheiden suosima sillä siellä sijaitsee suuri leikkipaikka ja kesäisin myös pieni kotieläintila. Talveksi eläimet on siirretty muualle, mutta sen sijaan suosittuja ovat puiston mäkiset rinteet, joita kymmenet perheet olivat kokoontuneet laskemaan kilpaa. Lunta oli maassa vain kymmenen senttiä, joten mäet oli tampattu nopeasti tasaisiksi, mikä ei kuitenkaan näyttänyt haittaavan riemukasta menoa.

Suosittu pulkkamäki

Lumisateet jatkuivat sakeana vielä seuraavanakin päivänä ja kävimmekin kävelyllä tässä Burnabyn omassa Central Parkin keskuspuistossa. Siellä puiston korkeat puut olivat lumesta valkoisina samaan aikaan kun taivaalta leijaili suuria lumihiutaleita jatkuvalla syötöllä, luoden talvimaisemaa.


Keskuspuistokin valkeana

Vuodenajasta erehtynyt pensas

On jännä miten erilaiselta kotiamme ympäröivä alue näyttää lumisateen keskellä ja maan ollessa valkoisena. Vastaavaa on saatu todistaa jo useampana talvena, joskin lumi pysyy maassa yleensä vain muutamien päivien ajan. Näin näyttää käyvän myös tällä kertaa, sillä elohopea on kohonnut jälleen plussalle ja alkuviikon sateet sulattavat varmasti lopunkin lumen. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä johan tässä kaivataankin talven sijaan valoisaa kevättä sekä pidentyviä iltoja.


Lumenvalkea lähialue

(Yhteensä 274 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.