Talvirenkaat urheiluautoon

Viisi kuukautta sitten toimitettu uusi urheiluautomme on kerännyt ensikuukausiensa aikana matkamittariinsa vasta vaivaiset 3300 kilometriä. Koronan aikana ei tule mentyä juuri mihinkään, joten kilometrien karttuminen on ollut lähinnä lyhyiden viikonloppuajeluiden varassa. Kuitenkin lyhyelläkin kokemuksella uusi automme on vakuuttanut meidät kaikin puolin mahtavana pelinä ja on ollut jännä huomata miten nopeasti sitä tottuu hallitsemaan 510 hevosvoiman tehoja.

Koronan syytä on myös ettemme ole käyneet tänä talvena laskettelemassa, joten vuorille tai Whistleriin ei ole ollut tarvetta ajaa. Näin ollen uusille talvirenkaille ei ole ollut pakottavaa tarvetta, sillä Vancouverissa on saatu tänä vuonna lunta vain kahdesti, jotka molemmat olivat vain muutaman päivän kylmiä jaksoja.

Ainoalla lomamatka Tofinoon

Lumettomasta talvesta huolimatta olisi kuitenkin tyhmää ajaa $116,000 dollarin autolla ilman talvirenkaita, sillä kesärenkaiden kumiseosten ominaisuudet muuttuvat +7C asteen alapuolella, jotka ovat normaaleita talvilämpötiloja täällä länsirannikolla. Niinpä hankinkin uudet talvirenkaat jo heti lokakuun lopussa.


Uuden talvirenkaat alla marraskuussa

Kyseessä ovat järjestyksessään kolmannet talvirenkaamme yhdeksän Kanadassa asutun vuoden sekä nyt jo neljän auton aikana. Ensimmäiset talvirenkaat kestivät ensimmäiset kaksi autoa ja viisi talvea, mutta kolmanteen autoomme piti ostaa uudet vanteet ja renkaat edelliseksi kolmeksi viime talveksi. Siirryimme myös uusimman auton kanssa X1 kokoluokasta X3-luokkaan, joten vanhat 18 tuuman talvivanteet eivät olisi sopineet mitenkään uuteen autoon, joten edessä oli uusien osto.

Edukkaan tyylikkäät Niche Vossot

Aloitimme hintatason kartoituksen tyypilliseen tapaan paikallisesta bemariliikkeestä, josta annettu $6,999 dollarin hinta oli kuin isku palleaan. Liikkeen edustaja oli valmis nappaamaan hinnasta tonnin, mutta summa oli silti aivan karmea. Niinpä päädyimmekin tutkimaan muita vaihtoehtoja, kuten tilaamista jenkeistä. Viime kerralla tilasin talvirenkaamme amerikkalaisesta Tirerackista, josta ei kuitenkaan löytynyt tyylikästä vaihtoehtoa upean 2021 BMW X3M Competition urheiluautomme alle.

Tuumaa pienemmät talvivanteet

Toinen vaihtoehto olisi ollut tilata samat bemarin myymät vanteet kolmannelta osapuolelta, joiden hinnat täysin samasta tuotteesta ovat huomattavasti edullisemmat. Nämä liikkeet eivät kuitenkaan lakisyistä toimita Kanadaan ja rajan ollessa koronan vuoksi kiinni, ei renkaita voinut lähteä hakemaankaan.

Aurinkoinen talvi

Lopulta voittajaratkaisu olikin ostaa vanteet ja kumit kanadalaisista nettiliikkeistä, ja asennuttaa ne paikallisessa rengasliikkeessä. Voittajavalinnaksi muodostui tyylikäs ruudinharmaa Niche Vosso Matte Anthracite vanne, johon kietaisin ympärille Nokian Hakkapeliitta R3 SUV talvikumit. Vannekoossa päädyin kesävanteita tuuman pienempään 20 tuuman kokoon, mikä tarjoaa miellyttävän pehmeän kyydin, jolla pärjää kuoppaisella tai jääpolanteisellakin tiellä.

Koko komeudelle tuli lopulta hintaa $3,250 eli alle puolet bemariliikkeen hinnasta! Vanteet ovat mielestäni todella tyylikkäät ja lisäsin niihin vielä halvalla eBaysta ostetut bemarin keskiöt tuomaan näköä. Parasta oli että vanhat talvirenkaat menivät kaupaksi $1,500 dollarilla, joten väliin ei tarvinnut pistää kovinkaan paljoa rahaa.

Keskiöt vaihtoon

Kookkaisiin 21 tuuman kesävanteisiin sekä sporttisiin kesänakkeihin verrattuna talvirenkaat eivät tietenkään näytä aivan yhtä hyvältä, mutta ovat todella miellyttävät ja tarjoavat loistavan pidon. Nokian kumeissa on poikkeuksellisen syvät kuviot ja renkaat onkin suunniteltu selvästi pohjoisiin olosuhteisiin, mikä ei vastaa Vancouverin paljaita maanteitä, mutta joka tulee varmasti tarpeen Whistleriin tai sisämaahan laskettelemaan ajettaessa.

Ainoa kerta tuoreella lumella

En ole päässyt kokeilemaan uusia renkaita lumella kuin ainoastaan viime viikonloppuna, jolloin ne pitivät hyvin kaikissa olosuhteissa. Renkaista on ollut myös apua kylminä pakkasaamuina, jolloin kesärenkaat olisivat kivikovat ja liukkaat, mutta Nokian kumeilla ei ole ollut mitään ongelmia. Pehmeiden kumien kanssa auton sporttisuus kyllä kärsii aavistuksen, sillä renkaat tuntuvat hieman vetkuloilta kun autoa painaa tiukasti mutkaan, mutta tällaiseen holtittomaan ajoon ei ole talvisaikaan syytä, turvallisuuden ollessa etusijalla.

Olenkin kaiken kaikkiaan tyytyväinen hankintaamme, jonka pähkäilyssä meni taas oma aikansa. Kun uutta autoa on tarkoitus pitää noin viiden vuoden ajan, tulee uusista renkaista ja vanteista olemaan meille paljon iloa ja Nokioissa riittää varmasti kulumapintaa kaikiksi noiksi talviksi.

(Yhteensä 354 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

4 vastausta artikkeliin “Talvirenkaat urheiluautoon”

 1. Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Meilläkin on ajankohtaista hankkia omaan bemariin ensi talveksi uudet talvirenkaat. Lisäksi diesel pumppu kaipaa hieman huoltoa. Nuo vanteet näyttää kyllä todella tyylikkäiltä!

   
  1. Kiitos kommentista, Jani! Unohdin näemmä vastata viestiisi, mutta nokialaiset ovat pelittäneet hyvin bemarin alla nyt jo kolmen talven ajan ja olleet mukavat ajaa. Hieman tuo mukavuus syö toki urheilullisuutta, mutta turvallisuus on talvella tärkeintä.

   Toivottavasti sinunkin rengasostoksesi osuivat nappiin!

    
 2. Täytyy sanoa, että BMW-liikkeestä saamanne tarjouksen hinta tuntuisi itsestä vieläkin enemmältä kuin iskulta palleaan. Kanadassa saakka päädyit kotimaiseen kumiin, aika hauskaa. Hyvä, että löytyi hyvä ja kohtuullinen paikka renkaiden asennuttamiseen. Turvallisia kilometrejä ja toivottavasti ensi talvena pääsette tuoreelle lumelle.

   
  1. Juu, autoliikkeissä osataan kyllä ottaa asiakkailta löysät pois. Käteväähän heidän kauttaan olisi renkaat ostaa, mutta viisas ostaa muualta ja antaa heidän vain asentaa renkaat, kuten itse teen. Renkaiden asennus ja erityisesti talvi- ja kesäsäilytys ovat nimittäin lähimmässä liikkeessämme muita rengasliikkeitä halvempaa. Lisäksi renkaidenvaihdon yhteydessä saa teetätettyä auton vuosi- ja takuuhuollot samalla, mikä on todella näppärää.

    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.