Alla uudet talvirenkaat

Talvirenkaille on ollut tänä vuonna Vancouverin alueella runsaasti kysyntää, sillä viime vuoden lumikaaos on saanut ihmiset rengaskaupoille hyvissä ajoin ja monet tuttavammekin miettimään vakavasti kunnollisten renkaiden hankintaa. Viime vuonnahan talvirenkaat loppuivat pahimman sesongin aikana kesken koko läntisestä Kanadasta ja eräässä liikkeessä meille kerrotun mukaan ennen joulua uudet renkaat tilanneet joutuivat paikoin odottelemaan renkaitaan aina kevätalveen saakka, jolloin talvi alkoikin olla jo ohitse.

Meille viime talvi ei tuottanut ongelmia, sillä allamme olivat heti ensimmäisenä keväänä ostamamme bemarin valmistamat talvirenkaat. Talvirenkaat eivät ole varsinaisesti pakolliset British Columbiassa, mutta vuorille sekä sisämaahan talvella matkaavien on kyllä syytä sellaiset omistaa. Jotkut yrittävät selvitä ketjujen kanssa läpi pahimpien talvimyrskyjen, mutta itsellä sellaiseen hässäkkään ei ole haluja.

Vanhat pikkuvanteet

Ajelimmekin siis hyvin mielin viisi talvea samoilla talvirenkailla, jotka sopivat kahden ensimmäisen automme alle. Kuitenkin nyt uuteen kakkossukupolven BMW X1:een siirryttyämme tuli uusien renkaiden hankinta ajankohtaiseksi, sillä vanhat vanteet eivät enää sopineet uuden auton alle. Tämä tietenkin harmitti puoliturhana rahan menona, joskin olin kyllä hieman kaipaillut auton alle vanhoja 17 tuuman vanteita näyttävämpää vaihtoehtoa. 😕

Kävimme tiedustelemassa uusien talvirenkaiden hintoja paikalliselta bemariliikkeeltämme, jossa lyötiin pöytään suolainen $3400 dollarin hinta. Se ei todellakaan innostanut varsinkin, kun saatavilla olevat vanteet olivat mielestäni poikkeuksellisen rumia. Niinpä päädyinkin selailemaan hintoja rengasliikkeiden nettisivuilta. Netistä vanteita löytää jos jonkinlaisia, mutta Nokian talvirenkaita Kanadassa myy vain paikallinen Kaltire, jonka hinnat olivat netissäkin melko suolaiset.

Uudet renkaat alla

Voittajaksi selviytyikin lopulta amerikkalainen TireRack -verkkokauppa, jonka sivut tekivät ostokokemuksesta helpon myös meille ensikertalaisille. Kaupan laajoista valikoimista päädyin lopulta italialaisen vannevalmistaja MSW:n 18 tuuman kokoisiin erikoisvanteisiin, jotka näyttivät muutamissa löytämissäni kuvissa hyviltä samanlaisen auton alla. Myös hinta oli kohdillaan, siitäkin huolimatta että toimitus rajan ylitse maksoi neljäsataa dollaria. Loppusumma oli kuitenkin $2500 eli melkein tonnin paikallista bemariliikettä halvempi ja sain alle omaan silmääni tyylikkäät talvivanteet.

Italialaiset erikoistalvivanteet

Vanhoista renkaista piti tietenkin päästä eroon, mikä onnistuu kyllä aina Craigslistin kautta. Monen kyselijän jälkeen pääsin lopulla tonnilla niistä eroon, joten uusien hinnaksi tuli kokonaisuudessaan vain $1500. Se on investointi jonka olin valmis maksamaan ilolla, sillä suunnitelmissa on ajaa vuorille laskettelemaan tulevinakin talvina ja nyt uusien renkaiden avulla se on turvallista. Kumeissa päädyin Tekniikan Maailman rengastesteissä hyvin pärjänneeseen Michelin X-Ice3 kumeihin, jotka ovat erittäin hiljaiset ja tuntuvat pitävän hyvin talven ensimmäisillä liukkailla.

Michelin renkailla pärjää talvessa

Tokihan rengasrumbasta olisi voinut selvitä edullisemminkin, sillä allehan saa vaikka peltivannetta, mutta se ei olisi sopinut alkuunkaan automme tyyliin ja siksi olenkin valintaani tyytyväinen. Viimeinen silaus uusille renkaille oli korvata MSW:n logo bemarin logolla, joka näyttää omaan silmääni paremmalta ja oli halpa pikku tuunaus. Näillä siis mennään! 🙂

(Visited 152 times, 1 visits today)
 

2 vastausta artikkeliin “Alla uudet talvirenkaat”

  1. Todella hyvin sopii nuo isommat vanteet tuohon autoon! Mäkin tiedän jo valmiiksi, että pitää hommata nyt ensi talveksi uudet talvirenkaat, sillä vanhat näyttivät olevan niin rapsakassa kunnossa. Pitääpä miettiä myös vanteiden vaihtamista, jos saa noin kivan kasvojenkohotuksen samalla.

     
  2. Kyseisillä talvirenkailla tuli lopulta ajettua kolme talvea ja olin kyllä todella tyytyväinen renkaiden mukavuuteen, hiljaisuuteen sekä pitoon erityisesti lumessa. Näillä kokemuksilla olen kyllä harkitsemassa Michelinin renkaita myös seuraavaan autoomme.

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.