Vilinää uudella Shipyardsin alueella

Kuluva talvi on ollut keleiltään vaihteleva. Syksy sekä alkutalvi olivat jopa poikkeuksellisen sateisia ja vuodenvaihteen jälkeen on ollut paitsi kylmää, mutta saatu myös lunta peräti useampaan otteeseen. Kaiken tämän keskellä vancouverilaisia on kuitenkin hellitty myös lämpimällä auringonpaisteella ja tammikuussa olikin muutama viikonloppu jotka tuntuivat jopa keväisiltä.

Eräänä tällaisena tammikuun sunnuntaina ajoimme koko perheen voimin North Shoren puolelle katsomaan menoa ja meininkiä North Vancouverin uudella The Shipyardsin alueella. Tämä Lower Lonsdalen rannassa sijaitseva satama-alue oli aina vuoteen 1992 saakka telakkateollisuuden valtaamaa, sittemmin North Vancouverin kaupunki on rakentanut siitä itselleen uutta käyntikorttia.

Vaikka kyseessä onkin sangen keskeisestä alueesta, ei Lonsdalessa ole tullut vietettyä järin paljon aikaa. Sinne on kyllä helppo lauttayhteys Burrard Inletin ylitse SeaBusin kyydissä, mutta autoilijalle alue on ruuhkaisa ja rasittava pysäköidä. Edellinen kunnon vierailuni alueella olikin kauniina kesäpäivänä vuonna 2015, mistä on kulunut jo melkoisesti aikaa.

Spirit Trailin maisemia

Päädyimme pysäköimään automme North Shore Auto Mallin rantaan, josta on nykyisin loistava kävely-yhteys Lonsdaleen. North Vancouverin tarkoituksena on ollut ulottaa Spirit Trail nimeä kantava ulkoilureitti Lions Gate Bridgeltä aina Ironworkers Memorial Bridgelle saakka, mutta reitti oli vuosia tältä kohtaa katki, sillä kaupungin ei ollut onnistunut neuvotella ehdoista reitin ulottamiseksi pienen intiaanireservaatin lävitse.

Uusi  osuus reservaatin lävitse

Alkuperäisasukkaiden kanssa kyse on kuitenkin aina rahasta ja korvauksista päästiinkin lopulta sopimukseen ja niinpä muutama vuosi sitten avautui uusi rantaviivaa kulkeva reitti aina Lonsdaleen saakka. Reitistä on sittemmin tullut todella suosittu ulkoilupaikka erityisesti kauniilla kelillä ja olimme yllättyneet sunnuntain ihmismäärästä.

Kelluvia koteja

Lonsdaleen päästyämme Niina kävi noutamassa lauttaterminaalin kahvilasta itselleen kahvin samaan aikaan kun minä ja Fiona nautimme Lonsdale Quayn ostoskeskuksen edustan tunnelmasta. Alueella on usein katumuusikkoja ja maisemat veden ylitse ovat eeppiset kohti Vancouverin Downtownin pilvenpiirtäjiä.

Aina eloisa Lonsdale Quay

Quayn alueelta itään alkaa uusi The Shipyardsin alue, johon kuuluu moderni taidegalleria, kalliita asuintaloja sekä liuta erilaisia ravintoloita. Vanhasta satama-alueesta onkin rakennettu viihtyisä paikka viettää aikaa ja paikalla oli valtavasti ihmisiä nauttimassa upeasta talvipäivästä. Tunnelmaa oli niin runsaasti, että alue tuntui vilkkaammalta kuin Vancouverin keskustan kuuluisat ranta-alueet etenkin tähän aikaan vuodesta kun turisteja on kaupungissa kesää vähemmän.

Uusi taidegalleria


Paljon tehtävää ja nähtävää

Olimmekin Niinan kanssa iloisesti yllättyneitä miten upeasti alue onkaan kehittynyt sitten muutaman vuoden takaisen pyöräilymme. Alueella on meistä nykyisin potentiaalia kilpailla jopa Vancouverin kuuluisan Coal Harbourin kanssa metropolin parhaimman ranta-alueen tittelistä, maisemien ollessa hienot vaikka harvinaisesti vuoria ei täältä näekään.

Uusia kalliita asuintaloja

Lower Lonsdalen maisema

Lonsdalella on myöskin kehittymisen varaa itään päin, sillä alueen naapurissa on edelleen kuivatelakka, mikä muistuttaa sen pitkästä laivanrakennushistoriasta, joka on tuonut aina työtä ja varallisuutta North Vancouveriin. Tänne pitääkin palata ehdottomasti uudemman kerran kesällä ja esimerkiksi vieraiden kanssa nauttimaan alueen lukuisten ravintoloiden tarjonnasta.

Laivanrakennus on edelleen osa aluetta

(Yhteensä 177 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.