Erittäin talvinen vuodenvaihde

Vuosi vaihtui viime yönä kipakassa pakkasessa. Kylmää kautta onkin riittänyt Vancouverissa aina jouluaatosta saakka, jolloin saatiin juuri parahiksi valkoinen joulu. Tätä joulun ihmettä seurasi pitkä reilun viikon mittainen pakkasjakso, jonka aikana rikottiin kylmyysennätyksiä monin paikoin. Esimerkiksi täällä Burnabyssä viime päivien lämpötilat ovat olleet -8 asteen tienoilla, yöpakkasten yltäessä jopa -13 asteeseen, mitkä ovat molemmat täkäläisittäin hyvin alhaisia lukemia.

Pakkasjakson mukava puoli on kuiva keli, mitä onkin kaipaillut pitkän ja erittäin sateisen syksyn keskellä. Sateita saatiin myös välipäivinä, mutta pakkasen ansiosta se leijaili taivaalta höyhenenkevyenä pakkaslumena ja Vancouverissa herättiinkin torstaina 20 senttimetriin tuoretta lunta.

Kunnon talvimaisema

Torstai olikin mitä upein talvipäivä ja lumesta piti tietenkin lähteä nauttimaan. Itse kävin kokeilemassa miten urheiluautoomme viime talvena ostetut upouudet talvirenkaat pitävät kunnon lumella ja löysinkin lumisia sivukatuja joita ei oltu vielä aurattu. Niillä bemari eteni syvässä lumessa vaivattomasti ja olosuhteet olivat kerta kaikkiaan täydelliset talvirenkaillemme. Myös kauppakeskuksen auraamattomalla parkkipaikalla oli pakko pyöräyttää 510 hevosvoiman avustamana muutamat donitsit.

Uudet talvirenkaat tositoimissa

Lumidonitseja

Upeina olivat myös asuinalueemme kadut ja puistot, joille syntynyttä talven ihmemaata oli paljon ihmisiä ihmettelemässä. Kirkas aurinko oli kuin parhaimpana talvipäivänä konsanaan ja voi vitsi millaiset olosuhteet paikallisilla vuorilla lieneekään ollut lasketella!

Mieletön talvipäivä

Grouse ja Cypress Mountainin laskettelukeskukset

Hyytävä Vancouver 

Poikkeuksellista pakkasjaksoa riitti aina tänäiseen uudenvuodenpäivään saakka ja tätä kirjoittaessa keli on nyt lämpenemässä niin, että illalla saataneen räntä- ja mahdollisesti myös vesisateita. Vancouverin talvissa on hyvää se, että ne antavat aina välillä maistiaisen kunnon talvesta, mutta ovat kuitenkin pääosin lyhyitä ja sulia. Tällaisessa kelissä on vain mukavampaa kävellä ja työntää lastenvaunuja ilman, että lumi ja täällä raskaasti käytettävä tiesuola kulkeutuvat kaikkialle.

Talvinen Burnaby


Talvipäivä Metrotownissa

Vuosi vaihtui yöllä rauhallisin menoin ja katsoimme televisiosta uudenvuoden juhlalähetystä New Yorkin Times Squarelta, jossa olimme itse paikalla vain kolme vuotta sitten. Uusivuosi ei ole Kanadassa ja varsinkaan Vancouverissa mikään suuri ilotulitusjuhla, joten keskiyön paukuttelut olivat hyvin maltilliset ja kestoltaan lyhyet. Myöskään paraikaa riehuva viides korona-aalto ei anna aihetta suuren juhlaan, mutta toivotaan että alkamassa on silti hyvä ja paluuta normaaliin tarkoittava vuosi 2022.

Hyvää uuttavuotta kaikille blogini lukijoille!

Lumen peittämä kaupunki

(Yhteensä 228 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.