Toronton uudessa akvaariossa

Jatkoa täältä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

Toronton matkani kolmas päivä valkeni edellisten tapaan poutaisena ja lämpimänä. Keskiviikko oli kuitenkin kiireinen työpäivä, joten minulle jäi vain vähän aikaa kierrellä hotellin lähistöllä töiden jälkeen. Siksi päätin käydä katsastamassa Toronton keskustan liepeillä kohoavaa uutta maamerkkiä nimeltä Aura.

Kanadan korkein asuintorni Aura

Kuten puolet Torontosta, myös Aura on vielä rakenteilla oleva asuinpilvenpiirtäjä johon tulee valmistumaan 78 asuinkerrosta ja rakennus huippu tulee yltämään peräti 272 metrin korkeuteen. Tämä tekee rakennuksesta Kanadan korkeimman kokonaan asuinkäytössä olevan rakennuksen ja todella hulppean paikan asua kaiken yläpuolella. Auran korkeutta korostaa vielä entisestään se, ettei sen ympärillä ole muita läheskään yhtä korkeita rakennuksia. Niitä on kuitenkin tulossa lähivuosina osana Toronton boomia, mutta ainakin tällä haavaa Aura tulee pitämään tittelinsä ainakin jonkin aikaa. 😮

Aura on ympäristönsä selvästi korkein

Valokuvissani Aura on jo saavuttanut huippukorkeutensa, mutta muuttovalmis rakennus on vasta kevättalvella. Kyse on näyttävästä rakennuksesta, joka miellytti omaa silmääni suuresti.

Aivan Auran lähettyvillä sijaitsee Toronton keskustan viihdealue, Dundas Square. Tämän vuonna 2002 valmistuneen aukion ympärille on keskittynyt kymmeniä ravintoloita, kauppoja ja ihmisvilinää riittää arki-iltoinakin. Aukio on ympäröity mainos- ja videotauluilla, jotka tuovat mieleen New Yorkin kuuluisan Times Squaren. Siihen verrattuna Dundas Square on toki vielä pieni, mutta Toronton kasvuvauhdilla voi olettaa että aukion ympärille kohoaa tulevina vuosina korkeita rakennuksia, jotka tulevat varmasti lisäämään tämän urbaanin kaupunkiaukion suurkaupunkimaista tunnelmaa. 💡

Dundas Squaren liikkeitä ja valomainoksia


Panoraama viihdeaukiosta

Torstai oli puolestaan keskiviikkoa lyhyempi työpäivä, mikä tarjosi minulle oivan mahdollisuuden lähteä illasta katsastamaan Toronton uusinta nähtävyyttä. CN Towerin juurelle nimittäin avautui viime vuoden lopulla Kanadan ensimmäinen amerikkalaisen huvipuistoketju Ripley’sin uusi akvaario, joka on jo kerännyt paljon kehuja kävijöiden parissa, mikä sai myös minut kiinnostumaan paikasta.

CN Tower ilta-auringossa


Toronton kaupunkikuvaa

Hotelliltani oli akvaariolle noin puolen tunnin kävely halki keskustan länsiosan. Kävellessä mietin millainenhan ruuhka akvaariolla mahtaisi olla, mutta onneksi ruuhkaa ei ollut alkuunkaan. Viikonloppuisin paikka on paikallisten mukaan täynnä lapsiperheitä, mutta torstai-ilta osoittautui hyväksi ajaksi vierailla, varsinkin kun iltaseitsemän jälkeen sisälle pääsee alennettuun hintaan. 💡

Shangri-La hotelli ja asuintorni

Lasitorni lähempää

Akvaariot ovat eläintarhojen tapaan kiistanalaisia paikkoja, sillä pienehköön tilaan aidatut eläimet eivät pysty toimimaan samalla tavalla kuin vapaana luonnossa. Eläinjärjestöjen arvioiden mukaan jopa 70% akvaarioiden kaloista menehtyy ensimmäisen vuoden aikana olosuhteista johtuen, mikä on yllättävä ja samalla surullisen suuri lukema. Amerikkalaisia akvaarioita syytetään myös eläinten esittelyn viihtellistämisestä sekä huvipuistomaisuudesta, minkä vuoksi Riley’s ja toinen amerikkalainen akvaarioketju Sea Life ovatkin monien eläinaktivistien boikotoinnin kohteena.

Ripleys Aquarium of Canada

Vaikka synkkä tausta onkin tällainen, tarjoaa Toronton Ripley’s silti kattavan katsauksen maailman merien erilaisiin kaloihin ja eliöihin. Kulkureitti vie läpi eri merialueille omistettujen altainen, joissa uiskentelee monenlaista ölliäistä ja mölliäistä. Kaloja uiskentelee altaissa noin 16 000 kappaletta ja ne edustavat yhteensä 450 lajia. Vettä rakennuksen altaissa on noin 5,7 miljoonaa litraa, josta hieman yli puolet sijaitsee akvaarion suuressa pääaltaassa.


Monenlaisia mereneläviä


Trooppisia koralliriuttoja

Akvaarion suodatusjärjestelmä

Toronton akvaarion erikoisuus on juuri tämä pääallas ja sen läpi kulkeva tunneli. Olin kuullut etukäteen paljon kehuja kyseisestä tunnelista, mutta ajattelin sen olevan samanlainen kuin Dubain akvaarion lyhyt tunneli läpi suuren akvaarion. Toronton tunneli on kuitenkin aivan eri luokkaa. 😮

Pääallas yläpuolelta

Tunnelin nimi on The Dangerous Lagoon ja se ei ole mikään lyhyt suora, vaan noin sata metriä pitkä ja moneen suuntaan mutkitteleva lasiputki ympäri suuren altaan. Tunnelia ei tarvitse edes kävellä, vaan riittää kun vain seisoo tunnelin toisella laidalla olevalla liukuhihnalla, joka kuljettaa hiljalleen läpi koko tunnelin. Idea on suorastaan nerokas, sillä tällöin voi keskittyä vain katsomaan ympärillä alati vaihtuvaa maisemaa ilman muihin ihmisiin törmäilyä! 😮

The Dangerous Lagoonin tunneli

Tunnelilla on tosiaan mittaa ja koko matkan sinua ympäröivät lukuisat pienet ja suuret kalat. Joukossa on muun muassa paljon erilaisia haikaloja, jotka välillä pysähtyvät lepäämän tunnelin päälle, mahdollistaen hauskan valokuvan.

Eksoottisia kaloja kaikkialla ympärillä

Sahahai pitää taukoa

The Dangerous Lagoon on ehdottomasti Toronton Ripley’sin päänähtävyys ja on pakko sanoa, että olin todella vakuuttunut sen toteutuksesta. Se on todellinen must see kaupungissa käyvälle ja se näytti viihdyttävän kaiken ikäisiä vierailijoita.

Tunneli halki veden valtakunnan

Lapsille on suuren tunnelin päässä vielä oma pieni tunnelinsa halki pienen haikaloja sisältävän altaan. Loppuosa akvaariosta esittelee vielä muun muassa meduusoja, merihevosia sekä rauskuja. Toteutus on kauttaaltaan kaikin puolin loistavaa ja itse pidin akvaariota toiseksi parhaana käymänäni. Vain Kaiyukan Japanin Osakassa on jäänyt mieleen vieläkin upeampana, lähinnä suuremman pääaltaansa ja siellä uiskentelevan valtavan valashain vuoksi.

Lasten tunneli

Hämäriä käytäviä

Tuttuja mereneläviä

Akvaariosta poistuttuani ilta oli jo pitkällä ulkona ja ilta-auringon valo värjäsi South Coren pilvenpiirtäjiä keltaisella. Matkalla takaisin hotellille kävelin vielä viimeisen kerran ydinkeskustan poikki. Alue oli hiljentynyt työläisten lähdettyä koteihinsa korkeista toimistotorneista, jotka nyt varjostivat Toronton kapeita katuja. Näky oli erittäin suurkaupunkimainen, mutta toi mieleeni miten mukava Vancouverin ympäri vuorokauden eloisana pysyvä ydinkeskusta onkaan.

South Coren siluetti iltarunkon aikaan

Kaksoistornit rakenteilla



Iltaan hiljentynyt Toronton ydinkeskusta

Takaisin hotellilla kävin vielä kurkkaamassa maisemat ylimmän 18. kerroksen näköalatasanteelta. Ilta pimeni pian hotellihuoneeseeni palattuani ja vietinkin loppuillan televisiota katsellen. Uusi tuttavuus oli viihdyttävä ja erittäin ajankohtainen @midnight viihdesarja Comedy Central -kanavalla, joka tarjosi monet hyvät naurut unen tuloa odotellessa.

Iltamaisemia hotellin katolta

Aura iltahämärässä

Perjantaina tein aamupäivän töitä hotellihuoneestani käsin, kunnes keskipäivän tienoilla otin taksin lentokentälle. Edessä oli työmatkani toinen osuus toisella toimistollamme Amerikan Keskilännessä, Nebraskan osavaltiossa sijaitsevassa Omahan kaupungissa. Omahan maisemia ja tapahtumia vielä tämän matkakertomuksen viimeisessä osassa. 🙂

Seuraavaan osaan tästä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

(Yhteensä 762 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.