Festival of Lights 2010

Berliinissä on jälleen menossa nyt jo kuudetta kertaa järjestettävä Festival of Lights -festivaali. Tämän lokakuun keskivaiheilla järjestettävän festivaalin 11 päivän aikana kaupungit kymmenet maamerkit sekä monet muut rakennukset valaistaan erityisen näyttävästi. Paitsi että tapahtuma on berliiniläisten keskuudessa suosittu, tuo se myös kaupunkiin monia valokuvausharrastajia tallentamaan lokakuisen Berliinin kauniita maisemia.

Meille festivaali on aina hyvin näkyvä, sillä meidän ei tarvitse kuin katsoa ikkunasta ulos nähdäksemme tv-tornia pitkin hiipivät, sekä sen ympärillä tanssivat, värikkäät valokeilat. Tänä vuonna uutena juttuna jostain kauempaa tv-tornia ammutaan lasersäteellä, joka kulkee ovelan näköisesti viivasuoraan halki iltataivaan.

Berliinin tv-torni erikoisvalaistuksessa

Lähellä on myös muita kohteita, kuten Berliinin tuomiokirkko, jonka julkisivulle heijastetaan erilaisia kuvioita. Vasten tätä upeaa vanhaa rakennusta kuviot näyttävät melkein surrealistisilta, mikä on hyvin mielenkiintoista. Edustan Lustgartenin puisto onkin iltaisin täynnä valokuvaajia tripodeineen. Luonnollisesti kaupungin paraatikatu Unter den Lindenin lehmukset ovat värikkäästi valaistuna, mikä on hieno näky yhdistyessään lehtiään hiljalleen pudottaviin puihin. Kadun päässä puolestaan Brandenburgin portti loistaa kaikissa mahdollisissa väreissä, kuten koko ympäröivä Pariser Platzin aukio.

Tuomiokirkon kuvioita sekä lauma kuvaajia

Under den Linden värikkäänä

Erittäin näyttävä on Gendarmenmarktin aukio. Aukion kaksi tuomiokirkkoa sekä niiden välissä sijaitseva konserttitalo kattavat melkein koko väriskaalan. Myöskään aukion keskellä sijaitsevaa runoilija Friedrich Schillerin patsasta ei ole unohdettu, vaan se nauttii kauniin oranssista valokeilassa poseeraamisesta.


Upeasti valaistu Gendarmenmarkt

Koska keli oli eilen kaunis, ehdimme kiertää mainitut paikat Brandenburgin porttia lukuunottamatta. Tänään keli on ollut sateinen, mutta jos se petraantuu loppuviikosta, voi olla hyvinkin että käymme vielä kuvaamassa muitakin paikkoja.

Sitä ennen kannattaa katsastaa hieno netistä löytämäni video viime vuoden keskeisimpien kohteiden valaisuista. Kaikkia on kohteita on silti mahdotonta listata, sillä tapahtumaan osallistuu myös kymmeniä hotelleja ympäri kaupunkia. Noh, ensi vuonna pitää yrittää taas nähdä hieman enemmän.

(Yhteensä 347 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.