Autojen tuhopolttosarjassa merkittävä pidätys

Berliinin poliisi onnistui eilen suorittamaan keskusrikospoliisin avustamana merkittävän pidätyksen kaupunkia varsinkin loppukesästä piinanneen autojen tuhopolttosarjan tiimoilta. Nyt pidätetty 27-vuotias mies on kuulusteluissa myöntänyt osallisuutensa 67 tuhopoltossa, joissa vaurioitui yhteensä yli 100 autoa. Automaalarina toiminutta jannua odottaakin noin miljoonan euron vahingonkorvausvaatimus, sillä poltetut autot edustivat lähinnä kalliimpia merkkejä.

Teoille ei ole löytynyt mitään kunnon motiivia, mutta työttömänä pitkään olleen miehen on sanottu olleen ”erittäin turhautunut”. Teoilla ei ole ollut äärivasemmistolaisia yhteyksiä. Tässä mielessä se eroaa erimerkiksi kuukauden takaisesta paikallisen vasemmistopoliitikon pojan toisesta pidätyksestä. Pidätetyn teot ajoittuvat erityisesti kiihkeään loppukesään, jonka aikana Berliinissä poltettiin satoja autoja monina peräkkäisinä öinä. Kiihkein jakso päättyi syyskuussa, milloin onnistuttiin tekemään muutamia pienempiä pidätyksiä. Suurin syy sarjan katkoon lienee kuitenkin ollut se, että 27-vuotias sai syyskuun alusta töitä, minkä jälkeen tämä lopetti tekonsa.

Miehen pidätys onnistui paikallisliikenteen bussien ja metrojen kamerakuvien avulla. Sama mies nähtiin toistuvasti saapuvan ja poistuvan tekopaikkojen läheisiltä asemilta tuhopolttojen tienoilla. Koska teot tapahtuivat yöaikaan, oli poliisin kohtuullisen helppoa analysoida hiljaisilla asemilla ja pysäkeillä olevien hajanaisten ihmisten kuvia. Materiaalia kertyi paljon ja sen nähtyään syytetty tekikin tunnustuksen teoistaan.

Vaikka poliisi onkin onnistunut tekemään lukuisia pidätyksiä viime aikoina, ei ongelmaa ole edelleenkään täysin ratkaistu. Tekoja sattuu edelleen monia viikossa ja yksittäisiä tekijöitä onkin monia ilman sen suurempaa yhteyttä toisiinsa. Ihmetellä tosin täytyy, miten tyhmä täytyy olla toimintaa vielä jatkaessaan, sillä poliisin viimeaikaiset onnistumiset osoittavat, että on vain ajan kysymys jäädä kiinni. Toki lienee turha edes pohtia tekijöiden nerokkuutta tällaisten tekojen yhteydessä…

(Yhteensä 149 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.