Rauhallinen juhannus

Kuten viime vuonna kerroin, ei juhannuksella ole Saksassa sen erikoisempaa statusta. Kyseessä on aivan normaali kaksipäiväinen viikonloppu, joka on mennyt tänä vuonna hyvin rauhallisissa merkeissä. Perjantai-iltana työpaikan suomalaiset järjestivät pienimuotoiset juhannusjuhlat, jossa grilli oli kuumana ja takapihalla poltettiin jopa pienimuotoinen juhannuskokko naapureiden ihmetykseksi. En ollut itse paikalla, mutta Niinan mukaan ruoka oli erittäin hyvää ja kokon poltosta selvittiin ilman että kukaan soitti paikalle palokuntaa.

Eilinen lauantai meni puolestaan rauhallisissa merkeissä kotosalla niitä näitä puuhaillessa. Myös tuleva kesälomareissu tuli oikeastaan sekä suunniteltua että kiinnitettyä eilen. Suunnitelmana on matkata nauttimaan Suomen suvesta ensi kertaa viiteen vuoteen. Lomalla ollaan 21.7. – 8.8. välinen aika ja näiden kahden ja puolen viikon ainoa suunnitelma on mökkeillä Etelä- ja Itä-Suomessa. Toivon mukaan kelit ovat tuolloin kohdallaan, tosin ajankohdan pitäisi olla niitä keleiltään parhaimpia..

Eilen illalla suomalainen tuttavamme yllätti meidät iloisesti laittamalla viestiä, josko lähtisimme mukaan lauantai-illan ajelulle. Meillä autoa omistamattomilla tämän ikiaikaisen suomalaisen perinteen toteuttaminen on jäänyt viime vuosina vähille, joten tottakai lähdimme kyytiin. Noin 80km reitti vei meidät Berliinin kaakkoiskulmalle, Müggelseenä tunnetulle alueelle. Kyseessä on vehreä asuin- ja virkistysalue kohdassa, jossa Spree-joki ja sen lukuisat sivuhaarat muodostavat Großer Müggelsee -järven. Lukuisten sivuhaarojen lisäksi alueelle on kaivettu monia kanavia, joiden varrella on paikoin erittäin viihtyisää asutusta.

Emme ole alueella aiemmin paljoa kierrelleet, joten maisemat olivat pääsääntöisesti meille uusia. Poikkesimme matkalla Rahnsdorfin kaupunginosassa sijaitsevassa amerikkalaista ruokaa tarjoilevassa Ellis Burgerissa, joka osoittautui loistavaksi ravintolaksi, tarjoten hyvän makuisia, suuria, annoksia, hyvään hintaan. Kaiken kaikkiaan pieni ilta-reissumme oli mukavaa vaihtelua.

Tänään sunnuntaina ei sitten olekaan minkäänlaisia suunnitelmia, joten päivä menee varmasti kotosalla rentoutuen ja alkuviikosta lähestyvää hellettä etukäteen tuskaillen. Sääennusteiden mukaan tiistaina on jälleen +32 astetta, joten sitä ja alkavaa viikkoa odotellessa…

(Yhteensä 139 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.