Santa Claus Parade

Pohjoisamerikkalaiset rakastavat paraateja ja varsinkin kiitospäivän sekä Pyhän Patrickin päivän aikoihin kaikissa suuremmissa kaupungeissa järjestettävät paraatit ovat suosittuja niin Kanadassa kuin Yhdysvalloissakin. Kolmas suosittu tapahtuma ovat jouluparaatit, joita järjestetään pitkin Kanadaa yleensä joulukuun alussa. Meillä täällä Vancouverissa järjestettiin järjestyksessään yhdeksäs Santa Claus Parade menneenä sunnuntaina.

Paraatin alkupää

Kanadan olympia-atleetteja

Vähemmän jouluisia ajoneuvoja

Koska paraatin reitti kulkee melkein asuinrakennuksemme ohitse, suuntasimme mekin sunnuntai-iltapäivällä ulos katsomaan menoa. Reitin varrelle oli kerääntynyt runsaasti kaiken ikäisiä ihmisiä, mutta arvattavasti juuri lapsiperheitä oli paikalla eniten. Yhteensä 1,8 kilometrin mittaisen paraatireitin varrelle odotettiin lehtitietojen mukaan noin 300 000 ihmistä, mikä omin silmin arvioituna todennäköisesti toteutuikin.

Paraatin satuhahmoja

Paraatin tanssiryhmiä

Musiikkitarjontaa

Paraati saavutti kohtamme noin vartti alkamisensa jälkeen ja sitä riitti puolentoista tunnin ajan. Joukossa oli mitä moninaisempia ajoneuvoja, erilaisia tanssiryhmiä, koulujen marssiorkestereja sekä kymmeniä suklaan ja ilmaisen krääsän jakajia. Nämä olivat monelle kuitenkin vain tunnelman nostatusta ennen varsinaisen päävieraan eli joulupukin saapumista paraatin lopussa. Joulupukki oli matkassa kahden pienen tontun ja kahdeksan poron kanssa ja iloisesti toivotti väkijoukolle hyvää ja rauhallista joulua.

Paraatin odotetuin henkilö

Ilmaistapahtuma oli meistä oikein hauska ohjelmanumero sunnuntaille ja oli mukavaa ettei iltapäivän aikana sattunut satamaan. Paraati olisi kyllä järjestetty sateesta huolimattakin ja moni olikin valmistautunut epävakaaseen keliin. Yleisön onneksi sadetta ei kuitenkaan saatu, mikä teki tapahtumasta oikein hauskan ja onnistuneen.

Lisää paraatin hahmoja

(Yhteensä 594 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.