34 miljoonaa kanadalaista

Kanada on kasvava maa, jonka väkiluku lisääntyy niin syntyvyydestä kuin runsaasta maahanmuutostakin. Maassa suoritetaan virallinen väestönlaskenta joka viides vuosi ja edellinen laskenta valmistui vuonna 2011. Laskennan tulosten perusteella Kanadan tilastokeskus Statistics Canada tarkentaa arviotaan maan tulevasta kehityksestä ja keskuksen nettisivuilta löytyy reaaliaikainen väestökello, joka arvioi kanadalaisten senhetkistä lukumäärää, mikä ylitti keskiviikkona pyöreän 34 miljoonan kanadalaisen rajan.

Aiheeseen liittyen lue myös: Kanadan väestöräjähdys.

Tasaluvun ylitystä ja sen tarkkaa ajankohtaa ei pystytä varmistamaan mitenkään ja kyse onkin puhtaasti tilastollisesta arvioinnista. Arvioiden mukaan kanadalaisten määrä kasvaa yhdellä uudella asukkaalla joka minuutti ja 28 sekuntia, mikä tarkoittaa vuodessa 361 317 henkilön lisäystä Kanadan väkilukuun. Kanadassa syntyy vuosittain arviolta 391 121 lasta, minkä lisäksi maahan muuttaa vuosittain noin 262 332 ulkomaiden kansalaista. Vuosittaista kuolleiden määrää sivusto ei mainitse, mutta kaikkien kolmen yhteenlasku tuottaa mainitun lopputuloksen 361 317 uudesta kanadalaisesta joka ainut vuosi.

Se on merkittävä kasvulukema ja tarpeen Kanadalle, jonka väestö ikääntyy vauhdilla. Maahanmuuttajilla onkin suuri merkitys maalle, jonka kasvava talous tarvitse jatkuvasti uutta työvoimaa. Lehdissä onkin ollut viime aikoina paljon juttua maahanmuuttajuuden ja pysyvän asumisluvan saamisen helpottamisesta, jotta maa pystyisi säilyttämään maineensa haluttuna muuttokohteena erityisesti koulutettujen maahanmuuttajien silmissä. Mitä käytännön toimia ja muutoksia tämä sitten tarkoittaa, on vielä avoinna, mutta ainakin hallituksen tahtotila asian suhteen on hyvin selkeä ja niinpä Kanadan väkiluku jatkaneekin vahvaa kasvuaan myös tulevaisuudessa.

(Yhteensä 1 338 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.