Vij’s

Vancouverin parhaimmin listattuihin ravintoloihin on jo hetken aikaa kuulunut fuusio-intialaista ruokaa tarjoileva Vij’s, joka sijaitsee Fairviewin kaupunginosassa Granville Streetin lähettyvillä. Ravintola on ollut toiminnassa jo vuosia ja sieltä on tunnetusti vaikea saada pöytää ilman jonottamista. Ravintola ei nimittäin ota vastaan minkäänlaisia varauksia, vaan pelin henki on, että nopeimmat syövät hitaat. Niinpä onkin jokailtainen näky, että ravintolan eteen alkaa kertyä jonoa jo hyvän aikaa ennen sen avautumista kello puoli kuudelta.

Tätä taustaa vasten olikin kiintoisaa suunnata ravintolalle viime torstaina viiden hengen työporukkamme sekä Niinan kanssa. Saavuimme paikalle ajoissa, mutta oven edessä oli jo muutaman hengen jono. Onnistuimme kuitenkin saamaan seurueellemme pöydän ilman odotusaikaa, mikä oli loistava juttu. Sisältä ravintola on perussiisti intialainen ravintola, jossa on intialainen sisustus ja soi sikäläinen musiikki. Ruoka on fuusio-intialaista, eli se yhdistelee makuja ja ideoita eri puolilta Intiaa yhteen erilaisiksi luomuksiksi. Intialainen työkaverini on nimittäin sivistänyt minua, että yli 90% länsimaissa ”intialaisena” myytävästä ruoasta on oikeasti puhtaasti pohjoisintialaista, missä on kuulemma suuri ero esimerkiksi mausteita voimakkaasti yhdistelevään eteläintialaiseen keittiöön verrattuna.

Koko työpaikan tiimimme

Ravintolan sisustusta

Koska meitä oli matkassa isompi ryhmä, päätimme tilata vähän kaikkea vuohesta kanaan niin, että jokainen saisi maistella kaikkea. Päätös olikin hyvä, sillä tilauksemme joukossa oli monenlaisia herkkuja, joita kaikkia yhdisti niiden maistuvuus. Ruoat eivät olleet järjettömän tulisia, mutta jokaisessa oli runsaasti makua ja nautimmekin suuresti kaikesta nautitusta.


Vij’sin luomuksia ja herkkuja

Kokemuksemme perusteella Vij’s oli kaikkien kehujen arvoinen, tosin laadulla on hintansa. Kuuden hengen seurueemme loppulasku oli 300 dollaria eli noin 50 dollaria nupilta, mikä ei ole aivan normaali lasku intialaisessa ravintolassa. Siitä huolimatta tulemme varmasti käymään ravintolassa Niinan kanssa vielä uudemman kerran, sillä ruoka oli niin maistuvaa. 💡

Vij’s
1480 W 11th Ave
V6H 3J3 Vancouver-Fairview


Näytä suurempi kartta

(Yhteensä 128 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.