Joululomalla

Blogissa on pitänyt hiljaista viime aikoina, sillä olen paraikaa Suomessa pitkällä joululomalla. Lensin Vancouverista 10. joulukuuta Lontoon kautta Helsinkiin ja olen täällä vanhempieni luona aina 31. joulukuuta saakka. Niina ei päässyt lähtemään kanssani samaan aikaan, vaan hän lähtee matkaan vasta tänään keskiviikkona ja saapuu perille Itä-Suomeen perjantaina. Näen häntä siellä tapaninpäivänä.

Mennyt viikko on ollut täällä Etelä-Suomessa hyvin lumirikas ja täytyy sanoa, että alkaisi tuon kanssa jo riittämäänkin. Aluksi oli ihan hauska kolata kevyttä pakkaslunta kotipihalta, mutta nyt kun kolaan saa tarttua joka päivä ja toisinaan vielä monta kertaa päivässä, on hommasta mennyt se vähäinenkin hupi. On silti myönnettävä, että on mukavaa kun joulusta vaikuttaisi tulevan suurella varmuudella valkoinen täällä etelässäkin.

Tiistaina saatiin aamulla myös Vancouverin kaupungin alueella vuoden ensilumet, tosin Downtown pysyi kuullemani perusteella ainoana alueena sulana koko päivän. Kuitenkin esimerkiksi Burnabyssä ja muualla Downtownin ulkopuolella lunta saatiin muutamasta sentistä aina kymmeniin senttimetreihin saakka. Lumi tuli vieläpä täysin yllättäen, sillä edes Kanadan ilmatieteenlaitoksella ei ollut aavistustakaan, että lunta ylipäätänsä tulisi tuona aamuna. Niinpä valmistautumattomina lumiseen aamuun heränneillä ihmisillä olikin suuria vaikeuksia päästä töihin, kun kuorma-autoja juuttui mäkiin ja henkilöautot liukastelivat lukuisilla teillä. Meillä nyt on autossa onneksi talvirenkaat, eikä meillä nyt ollut edes minkäänlaista tarvetta lähteä autolla mihinkään, mutta voin silti kuvitella miten kurja liikenteessä on ollut tiistaina liukastella.

Vaikka tuumasinkin etukäteen kirjoittavani joululomalla monenlaista tänne blogin puolelle, näyttää kuitenkin siltä, ettei sitä lomallaan jaksa istuskella tietokoneen äärellä. Niinpä blogissani pitää varmaan hiljaista seuraavatkin pari viikkoa. Tai ei sitä koskaan tiedä, josko totaalinen tylsyys iskee jossain vaiheessa täällä hankien ja nietosten keskellä oleskellessa… 😉

(Yhteensä 144 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.