341 miljoonaa muurahaista

Kanadassa ja Yhdysvalloissa suoritetaan väestönlaskenta sekä siihen liittyvää tilastointia joka viides vuosi. Kanadan viimeisimmät tilastot ovat vuodelta 2011 ja Yhdysvaltojen vuodelta 2010. Niiden mukaan maissa asuu yhteensä 341 817 095 ihmistä, joista noin 34 miljoonaa Kanadassa. Kasvuvuvauhti on huimaa ja varsinkin Kanadassa monet kaupungit kasvavat huimilla prosenttilukemilla.

Tilastot ovat kiintoisia jo itsessään, mutta eilen tuli vastaan netissä kiintoisa projekti niiden ympärillä. Siinä tilastoharrastelija on sijoittanut väestölaskennan lukemat kartalle niin, että jokainen näiden kahden maan asukas sijaitsee kartalla alueella jossa asuu. Tällä tavoin saadaan erittäin kiinnostava kartta, mistä käy välittömästi ilmi, että suurimmat väestökeskukset ovat itärannikolla. Keskilänsi eli Midwest on sangen harvaanasuttua aluetta niin Yhdysvalloissa kuin Kanadassakin, kun taasen länsirannikolla on jälleen suuria asutuskeskittymiä.

Alla olevia kuvia klikkaamalla pääsee zoomattavaan karttaan, jossa yksittäiset ihmispisteet alkavat näkyä. Alemmilla zoomi-tasoilla käy ilmi, että meitä ihmisiä on todellakin kuin muurahaisia. Niin Vancouverissa, Kanadassa, Pohjois-Amerikassa ja varsinkin koko maailmassa… ❗

341 miljoonaa kanadalaista ja jenkkiä

Metro Vancouverin noin 2,31 miljoonaa asukasta

603 502 vancouverilaista

Downtownin asutustiheyttä

(Yhteensä 150 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.