Vuosi Kanadassa

Minulta jäi melkeinpä huomaamatta, että tämän viikon maanantaina tuli minulle täyteen vuosi Kanadassa eloa. Saavuin nimittäin maahan tarkalleen 21. tammikuuta 2012. Saavuin maahan yksi, sillä Niina jäi vielä tuolloin Berliiniin järkkäämään muuttokuormamme lähtöä pitkälle matkalleen kohti Vancouveria.

Aika on kulunut nopeasti ja mennyt vuosi on ollut erittäin turbulenttinen, kuten viime viikolla kirjoitin. Onneksi asiat näyttävät taas pitkästä aikaa erittäin hyvältä ja mikä parasta tunnelin päässä näkyy jälleen normaalin elämän valoa. Viime viikot ovatkin olleet kiireisiä uuden työn parissa, eikä kiire näytä helpottavan ennen kuin vasta maaliskuussa, jolloin palaan tulevalta pitkältä työmatkaltani takaisin kotiin. Siitä myöhemmin lisää.

Kaikista yllätyksistään huolimatta, ensimmäinen vuosi Kanadassa on ollut aivan mahtavaa aikaa. Olemme viihtyneet erittäin hyvin ja Vancouver on ollut kaupunkina kaikkea sitä mitä siltä odotimmekin: kaunis, kehittyvä, täynnä ulkoilumahdollisuuksia, kansainvälinen, kanadalainen, kallis, kiinnostava, yllättävä, mahtava. Listaan voisi lisätä vaikka kuinka paljon adjektiiveja, mutta pääosin tuntomme ovat siis olleet positiiviset. Tähän on vaikuttanut varmastikin paljon se, että vaikka kaupungilla onkin vikansa (esimerkiksi sen törkeä kalleus), olimme tutustuneet kaupunkiin hyvin ennalta, eikä asia yllättänyt meitä. Monet tapaamamme henkilöt eivät ole tienneet kaupungista paljoakaan ennen tänne muuttoa ja jotkut ovatkin pettyneet kun Vancouver ei ollutkaan sellainen kaupunki kuin olivat kuvitelleet.

Sopeutumistamme on helpottanut suuresti myös se, että meidän taloudessamme seurataan paikallisia tapahtumia. Minä luen paikallisia lehtiä sekä paikallisia foorumeita, katsomme telkkaria (aina kun se on mahdollista) ja tutkimme kaikkea Vancouveriin liittyvää. Huomasimme jo Saksassa asuessamme, että maahan kotiutuminen on paljon helpompaa kun ymmärtää ympärillä tapahtuviä asioita ja tietää mistä paikalliset puhuvat. Vancouverilaisten kestopuheenaiheita ovat muun muassa jo mainittu asumisen kalleus, liikenne, Albertan suunnitelmat öljyputkesta halki British Columbian, ostosmatkailu rajan ylitse ja niin edelleen. Näistä aiheista on tullut luettua ja kuultua niin paljon, että aiheista on jo ehtinyt muodostua itsellekin vankka mielipide. Se onkin tarpeen, sillä aina välillä joutuu keskusteluun näistä aiheista, joten on hyvä että oma mielipide on valmiina.

Ainoa itseäni harmittava asia ensimmäiseltä vuodeltamme on, etten ole ehtinyt kirjoittaa kuin alle puolesta kokemastamme ja näkemästämme. Niin paljon on tapahtunut ja aiheita onkin ”listallani” valehtelematta lähemmäs sata aina pienistä tapahtumista aina suuriin matkakertomuksiin saakka. Yritän ottaa itseäni niskasta kiinni tämän suhteen kunhan vain saamme uuden arkemme rullaamaan tässä kevään aikana. Tosin horisontissa siintää jo uusia matkoja ja tänä vuonna olemme myös saamassa luoksemme monta konkkaronkkaa vieraita. Näistä kaikista tulen kirjoittamaan tänne kunhan kerkeän, mutta tällä erää lienee syytä olla tyytyväinen että muistin sentään maanantaisen merkkipäiväni. Sitä miettiessä voikin miettiä montakohan vastaavaa kirjoitusta kerkeänkään kirjoittamaan tulevina vuosina. Aika näyttää, mutta täällä on tällä hetkellä kotimme.

(Visited 142 times, 1 visits today)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.