FBI:n päämaja

Yhdysvaltojen pääkaupunkina Washingtonissa sijaitsee monen organisaation ja valtionlaitoksen pääkonttori. Ensimmäisenä viikonloppuna kävinkin huvikseni kurkkaamassa miltä Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA:n päämaja näyttää. Ulkoa vaatimattoman näköinen rakennus ei kuitenkaan eronnut mitenkään normaalista toimistorakennuksesta joita Washington on täynnänsä, eikä sitä siten edes noteeraisi ohi ajettaessa.

Tätä vaaraa ei kuitenkaan ole Yhdysvaltojen liittovaltion keskusrikospoliisin FBI:n (Federal Bureau of Investigation) päämajan kanssa. FBI:n päämaja sijaitsee keskeisellä paikalla Valkoisen talon ja United States Capitolin yhdistävän Pennsylvania Avenuen varrella. 60-luvulla rakennettua jättimäistä rakennusta ei voi olla huomaamatta, sillä se on paitsi kookas, mutta myös uskomattoman ruma ja ympäristöönsä todella huonosti sopiva.

FBI:n ruma päämaja

Valtavaa yli 260 000 neliömetrin rakennusta on inhottu sen valmistumisesta saakka. Ruma rakennus on osoittautunut myös huonosti rakennetuksi ja se on tullut käyttöikänsä päähän vain reilussa 40 vuodessa. FBI:n ensimmäisen johtajan J. Edgar Hooverin nimeä kantava rakennus onkin saanut purkutuomion ja se aiotaan korvata uudella rakennuksella joko nykyisellä paikallaan tai sitten jossain muualla Washingtonin metropolialueella. Uudisrakennuksen hintalappu on kuitenkin miljardiluokkaa ja vielä auki, sillä liittovaltion rahatilanne on tunnetusti paraikaa melkoisen heikko. Kuitenkin kun rakennus jossain vaiheessa korvataan, harva kuitenkaan jäänee kaipaamaan nykyistä hirvitystä.

Näkymä Pennsylvania Avenuelta

(Yhteensä 1 154 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.