Trump Tower Vancouver 39 kerrosta

Vancouverin tämän hetken korkein rakennusprojekti ansaitsee luonnollisesti erityishuomiota ja niinpä kerrottakoon että kaupungin keskustaan nouseva amerikkalaisen liikemies Donald Trumpin nimeä kantava Trump International Hotel & Tower Vancouver -pilvenpiirtäjä on kesän aikana kerennyt kohota jo 39 kerroksen korkeuteen. Laitoin projektista edellisen kerran kuvia helmikuussa, jolloin työmaa oli ehtinyt 18 kerroksen korkeudelle, joten kerroslukema on puolessa vuodessa tuplaantunut. Ja monta on vielä tulossa, sillä valmistuttuaan pilvenpiirtäjässä tulee olemaan 63 kerrosta ja se tulee yltämään 188 metrin korkeuteen.

Selkeä osa keskustan kaupunkikuvaa

Sitten edellisen päivityksen torni on alkanut tuntua viereltä katsottuna todella korkealta. Se on myös saanut kylkiinsä pitkät pätkät lasitusta, joka näyttää erinomaiselta. Väritys vaihtelee valoisuuden mukaan vihertävästä sävystä sinertävään, mutta näyttää kauttaaltaan laadukkaalta ja tulee tekemään tästä korkeasta tornista selkeän maamerkkirakennuksen.

Lasitus näyttää todella hyvältä

Havainnekuva valmiista tornista

Myös tornin kaartuva muoto alkaa hahmottua paremmin nyt, kun noin kaksikolmasosaa kerroksista on kasasta. Tornin pienille parvekkeille ei ole vielä asennettu lasituksia kuin vasta aivan alimpaan kerrokseen (jossa sijaitsee esittelyasunto), mutta tämän perusteella tämäkin yksityiskohta tulee näyttämään erinomaiselta. Jännitystä on kuitenkin vielä ilmassa siitä, joskos rakennus saa kylkeensä havainnevideossa nähdyt valonauhat, jotka korostaisivat rakennuksen veistoksellista muotoa entisestään. 😮

Torni kurkkii eri kuvakulmista

Pilvenpiirtäjästä tulee valmistuttuaan erittäin hoikka, sillä sen kerrospinta-ala on erittäin pieni. Luksusasuntoja tähän pilvenpiirtäjään tuleekin vain muutama per kerros ja niiden hinnat liikkuvat miljoonissa. Ylimmän kerroksen kahdesta suuresta penthousesta saa maksaa kymmeniä miljoonia, mutta niistä tuleekin avautumaan melkoinen maisema, kuten alla oleva video osoittaa.

Näkymät valmiin rakennuksen huipulta

Rakennus tulee valmistumaan ensi vuoden aikana, mutta jo nyt jokainen lisäkerros lisää sen erottovuutta kaupungin siluetista. Seuraava päivitykseni tuleekin varmaan tehtyä kunhan rakennuksella vietetään harjakaisia joskus kevättalvella. Sitä ennen tiedossa on vielä paljon tämän suurprojektin ihastelua niin alapuolelta, kuin sen yläpuoleltakin. 🙂

(Yhteensä 591 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.