500 kirjoitusta

Kymmenen kuukautta. Se tuntuu olevan aika, jonka tarvitsen sadan blogikirjoituksen kirjoittamiseen, sillä 400 kirjoituksen raja rikkoutui viime helmikuussa ja nyt noin kymmenen kuukautta myöhemmin kirjoituksia on kasassa jo seuraavan rajapyykin verran eli puoli tuhatta! Tarkka lukumäärä tänään onkin huikeat 1092 kirjoitusta.

Yllättävän nopeasti näitä on tullut kasaan, vaikka itsestä tuntuukin että sitä pitäisi blogata paljon useammin. Voisi luulla, että sata uutta kirjoitusta olisivat helpottaneet suunnittelupöydällä olevien kirjoitusten jonoa, mutta mitä vielä. Monet matkat, vierailut ja erilaiset kiintoisat tapahtumat ovat vain pidentäneet jonoa ja kiinnostavista aiheista ei ole todellakaan pulaa. Ainoastaan kirjoitusajasta.

Aina kun näet sanan ”muistelu” kirjoituksen otsikossa, tarkoittaa se kyseessä olevan kirjoitus jonka piti ilmestyä jo kuukausia (joskus jopa vuosia) sitten. Tämä tarkoittaa kuitenkin, että ihan vain etusivua seuraamalla pysyy kärryillä vanhoistakin kirjoituksistani, koska kaikki ilmestyy myös etusivulle. Myös itse hakutoiminto on parantunut viimeisimmissä WordPress versioissa, minkä lisäksi olen lisännyt ristilinkitystä vanhoihin kirjoituksiin aina kun samaa aihetta tulee sivuttua. Eli vanhaa kiintoisaa luettavaa pitäisi tulla esille tämän tästä.

Blogin vierailumääräksi on vakiintunut viime kuukausina noin 2000 käyntiä kuukaudessa. Tietyt aiheet vetävät blogiin erityisesti, kuten Berliinin joulumarkkinaopas, opas Saksan kauppaketjuista sekä esimerkiksi Dubain matkakertomus. Myös verotus Saksassa sekä työlupa Kanadassa ovat suosittuja aiheita ja tarkoitukseni onkin kirjoittaa näistä aiheista vielä lisää ajan vain niin salliessa.

Olen varmaan todennut sen ennenkin, että kirjoitettavaa on niin paljon että voisin hyvin työllistää sillä itseni täysipäiväisesti puolen vuoden ajaksi. Harmi vain ettei Kanadassa tunneta vuorotteluvapaan käsitettä, sillä sellainen tarjoaisi hyvän mahdollisuuden täydentää blogia. Nyt kun blogikirjoittelu tapahtuu kaiken muun ohessa, näyttää siltä että kirjoituksia tulee eniten sateisten syyskuukausien aikana ja vähiten kauniin kesän aikana, kun vaelluspolut kutsuvat puoleensa.

Olen kirjoittanut blogia syksystä 2006 saakka, mutta 8,5 vuoden aikana motivaationi blogin pitämiseen ei ole laskenut lainkaan, vaan päinvastoin. Siksi tämä uupuvien kirjoitusten määrä harmittaakin minua, mutta ei tässä auta kuin vain jatkaa kohti täydellisempää maailmaa ja 600 kirjoitusta. Lukemisen iloa!

Ps. Muistathan pisteyttää kirjoituksia palautteen tarjoamiseksi. Kiitoksia!

(Yhteensä 120 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.