Kevättä Port Moodyssa

Tänään on ollut keväisen kaunista ja niinpä lähdimmekin Niinan kanssa pienelle ajelulle. Suuntasimme itään Port Moodyn kaupunkiin, joka on pieni 34 000 asukkaan nukkumalähiö Burnabyn ja Coquitlamin välissä. Port Moody ei ollut aina pelkkä nukkumalähiö, sillä vuonna 1885 valmistunut rautatieyhteys poikki Kanadan päättyi alunperin sinne. Port Moody sijaitsee Burrard Inletin lahden itäisimmässä pohjukassa ja on siksi otollinen paikka satamatoiminnalle.

Port Moody kukoistikin muutaman vuoden kunnes junayhteyttä jatkettiin pieneen Vancouveriin saakka vain kaksi vuotta myöhemmin. Osa sahateollisuudesta kuitenkin jäi Port Moodyyn ja suurin osa kaupungin rantaviivasta on vielä nykyisinkin teollisuuden käytössä. Pienen henkireiän tarjoaa 3,8 hehtaarin kokoinen Rocky Point Park joka on paikallisten rakastama puisto veden äärellä. Siellä sijaitsee myös suosittuja ravintoloita, kuten Boathouse, Pajo’s Fish & Chips sekä paikallinen jäätelökeidas Rocky Point Ice Cream. Jälkimmäisestä noudimme mekin itsellemme makoisat jäätelötötteröt! 🙂

Rocky Point Park sekä paikallinen jäätelöinstituutio

Puistossa oli kauniina päivänä paljon väkeä nauttimassa lämpimästi paistavasta auringosta niin nurmikolla kuin puiston edustalla olevalla puisella laiturillakin. Laiturilta voi kalastaa ja sieltä aukeaa hieno maisema vastarannalla kohoaviin vuoriin sekä idässä sijaitseviin Port Moodyn keskustan tornitaloihin.

Maisema rannan laiturilta

Port Moodyn keskustan tornitaloja

Port Moody on rauhallinen pikkutaajama, jonka elämä on kuitenkin vilkastumassa ensi vuonna avautuvan Evergreen Linen myötä. Jo nyt kaupungista pääsee West Coast Express junan kyydissä suoraan Vancouverin ydinkeskustaan vain 20 minuutissa, joten kaupungin asukasmäärän voi povata jatkavan kasvuaan hyvin yhteyksien ja luonnonläheisyyden vuoksi. Esimerkiksi kaunis Sasamat Lake ja sen suosittu uimaranta sijaitsevat Port Moodyn pohjoislaidalla keskellä kaunista luontoa.

Panoraama laiturin nokasta

(Yhteensä 213 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.