Straight Outta Chilliwack

Vancouverista melko tarkalleen sata kilometriä itään sijaitseva 78 000 asukkaan Chilliwack on rauhallinen maalaispitäjä kauniilla paikalla keskellä vihantaa ja korkeiden vuorten ympäröimää Fraser Valleyta. Tai näin ainakin olen tähän saakka luullut. Näyttää kuitenkin, että Chilliwackilla on myös toinen, villimpi puolensa, jota emme ole koskaan siellä käydessämme joutuneet todistamaan…

Idyllinen Chilliwack

Lähellä kaupungin keskustaa sijaitsevan Reece Avenuen ja Williams Streetin kulmauksen asukkaiden elämä on nimittäin kaikkea muuta kuin idyllistä pikkukaupunkielämää ja aluetta riivaavasta rikollisuudesta on tullut oikea painajainen. Asia nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuodenvaihteessa, kun alueella asuva Rob Iezzi latasi Youtubeen kotinsa kulmalla viime vuoden aikana tapahtunutta esittelevän 12-minuuttisen videon.

Chilliwackin villi puoli

Videolla näkyy useita pahoinpitelyitä, kymmeniä murtovarkauksia, muutama yliajo sekä erinäisiä vaarallisia autotemppuja keskellä kirkasta päivää. Video näyttääkin helvetin, jonka keskellä Rob vaimoineen joutuu asumaan, häätäen pihaltaan röyhkeitä varkaita värikuulapyssyn sekä valtavan vesurin kanssa. Kaikkein hätkähdyttävintä kuitenkin on, että lähistöllä sijaitsee useita kouluja, joiden lähiympäristössä tapahtuu tällaista päivittäin.

Video rikkoikin oman illuusioni rauhallisesta pikkukaupungista maaseudulla, siitäkin huolimatta että kyse on todennäköisesti hyvin pientä aluetta koskettavasta ongelmasta. Ongelma-alueita löytyy kaikista kaupungeista, mutta yleensä yksittäiset tapaukset verhoutuvat tilastojen taakse ja niiden paikallisuutta ei tule välttämättä ajatelleeksi. Tässäkin tapauksessa merkittävä syy ongelmiin on lähistöllä sijaitseva kodittomien majoitus sekä läheisessä autiotalossa tapahtuva huumeiden välitys, jotka ovat ongelmallisia asioita ratkaista.

Kaupungin kaunis puoli

Robille voikin vain toivoa parempaa uutta vuotta ja toivottavasti rauhallisempaa menoa kotinurkillaan. Ehkä alueelle pitäisi perustaa naapurustopartio valvomaan joidenkin asukkaiden villiä menoa? Chilliwack on kuitenkin kaunis kaupunki, jossa paremmalla alueella asuessaan saa nauttia varmasti todella hyvää elämää.

(Yhteensä 187 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.