Tulipalon jälkiä sekä uusi puisto Surreyssä

Viimeisen kuukauden aikana on pitänyt hiljaista täällä blogin puolella, sillä olemme Niinan kanssa nauttineet kesästä ulkona liikkuen ja aikaa viettäen. Paljon kiintoisaa on kuitenkin tapahtunut ja heinäkuun alussa suuri puheenaihe oli Burns Bogin turvesuon valtava tulipalo, jonka savu peitti ison osan metropolialueesta vuorokauden ajan. Voimakkaiden tuulten levittämä palo levisi nopeasti laajalle ja hyppäsi yli nelikaistaisen valtatien, uhaten lähistöllä sijaitsevaa teollisuusaluetta. Palomiesten onnistui kuitenkin pysäyttää tuli aivan teollisuusalueen kupeeseen ja estää näin kalliiden tuhojen syntyminen.

Savun peittämä metropolialue

Tulipalo tuli hyvin lähelle teollisuusaluetta

Tulipalo ehti kuitenkin laajentua noin 80 hehtaarin alueelle ennen kuin se saatiin sateisen sään avustamana sammumaan noin viisi päivää myöhemmin. Tulipalo jätti silti jälkensä alueen maastoon ja South Fraser Perimeter Roadilta (jonka yli tuli siis hyppäsi) avautuu hyvä näkymä paloalueelle. Ajoimmekin alueen läpi pian tulipaloa seuranneena sunnuntaina kun tie avattiin liikenteelle uudelleen.

Palojälkiä valtatien vierustoilla

Tulipalon syttymiseen johtanutta syytä ei ole saatu tähän mennessä selvitettyä, mutta se sai todennäköisesti alkunsa alueella sijaitsevilta radiomastoilta ja lienee täten johtunut jonkinlaisesta teknisestä viasta. Kuumana roihunnut tulipalo myös romahdutti yhden korkeista mastoista, mikä katkaisi erään paikallisen radiokanavan lähetyksen vuorokauden ajaksi.

Palo sai alkunsa radiomastojen luota

Alueen poikki ajaminen sopi hyvin sunnuntaiseen retkeemme, jolla kävimme tutustumassa Surreyhin äskettäin avautuneeseen aivan uuteen Surrey Bend Regional Parkiin. Tämä suuri luonnontilainen puisto sijaitsee aivan South Fraser Perimeter Roadin itäpäässä kohdassa, jossa Fraser River tekee mutkan ennen yhtymistään Pitt Riverin kanssa ja Port Mann Bridgen suursillan alitusta.

Puisto sijaitsee Fraser rannalla

Lapsiperheitä sunnuntairetkellä

Puistoon on rakennettu ulkoilijoiden iloksi muutamia kävelyreittejä sekä nurmialueita ja paikalla olikin paljon paikallisia lapsiperheitä nauttimassa kesäisestä sunnuntaista. Kiersimme Niinan kanssa parin kilometrin mittaisen lyhyemmän kierroksen, joka on kiva pieni kävely ulkoilmassa. Mukavia ovat erityisesti Fraserin rantamaisemat sekä joen keskellä sijaitseva Barnston Islandin saari, jonne on myös pääsy ulkoilemaan.


Virkistäviä kävelypolkuja

Parin tunnin retkemme oli mukavan virkistävä ja alueelle tuleekin varmaan palattua joskus tulevaisuudessa pyörien kanssa, sillä alueen tasaiset hiekkapolut soveltuvat hyvin pyöräilyyn. 💡

(Yhteensä 408 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.