Miljoonan tulppaanin festivaalit

Luonnon herääminen uuteen kukoistukseen on jokavuotinen kevään merkki. Lehdet ilmestyvät puihin ja kukat puskevat esiin mullan alta, kurottautuen kohti lämmittävää aurinkoa. Kevät on hyvällä mallilla kun värikkäät tulppaanit puhkeavat kukkaan ja tulppaanien kukkimisella onkin pitkät perinteet täällä Vancouverissa.

Vuodesta 2006 lähtien Fraser Valleyn alueella on vietetty vuosittain erityisiä tulppaanifestivaaleja, jotka houkuttelevat kahden viikon aikana kukkapelloille kymmeniätuhansia vierailijoita. Festivaaleja on useampia, mutta kuuluisimmat tulppaanifestivaalit järjestettiin aina vuoteen 2015 saakka pienessä Agassizin kylässä, Chilliwackin koillispuolella. Niitä pidetään perinteen aloittajana ja tästä vuodesta alkaen festivaali järjestetään ensi kertaa uudella paikalla kaupungin länsipuolella.

Tulppaanit ovat kevään merkki

Paikkaa lähestyttäessä on hyvä tietää, että samaan aikaan järjestetään myös toiset tulppaanifestivaalit vain parin kilometrin päässä Abbotsfordin puolella, jonne moottoritien varren kyltit helposti johdattavat. Festivaaleissa ei ole järin paljon eroa, mutta me suuntasimme Chilliwackin puolelle, koska ne ovat se aito ja alkuperäinen. 🙂

Purppuraa

Saavuimme perillee hieman ennen lauantai puoltapäivää. Ajoituksemme oli hyvä, sillä myöhemmin iltapäivällä saapunut sade ei ehtinyt haitata vierailuamme ja saimmekin kulkea kuivin jaloin valtavien tulppaanipeltojen ympäri. Sateisen kelin sattuessa mukaan on syytä varata saappaat, sillä paikka on pelto ja muuttuu helposti liejuiseksi.


Kirkkaita kevään värejä

On vaikea tietää montako tulppaania noin 8 hehtaarin kokoiselle alueelle mahtuu, mutta lukema on aivan varmasti sadoissatuhansissa. Onneksi ihmismäärä ei kuitenkaan ollut vielä aamupäivästä valtava ja saimmekin kiertää värikkäitä peltoja rauhassa valokuvia ottaen. Paikalla vierähtää helposti tunti, joten kympin hintaiselle pääsymaksulle sai mielestämme hyvin vastinetta.

Kukkaketojen keskellä

Chilliwackin tulppaanifestivaalia voi suositella lämpimästi värikkäistä kukkasista ja valokuvista kiinnostuneille. Ehkä ensi vuonna vierailemme Abbotsfordin kilpailevilla festivaaleilla tai sitten rajan toisella puolella, jossa järjestetään Mount Vernonin luona vielä näitäkin suuremmat festivaalit.

Kahdeksan hehtaarin tulppaanikedot

(Yhteensä 930 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.