Vauhdikkaan Eagle Coasterin kyydissä

Vancouverin uusin nähtävyys on West Vancouverissa sijaitsevaan Cypress Mountainin laskettelukeskukseen kesällä 2021 avautunut Eagle Coaster. Kyseessä on vuoristossa kulkeva kelkkarata, jollaisia on avattu viime vuosina laskettelukeskuksiin hiljaisen kesäkauden ajaksi uskaliaita hurjapäitä ilahduttamaan.

Cypress Mountainin uusi Eagle Coaster

Cypress Mountainin rata on 1719 metriä pitkä ja se rullaa alas Eagle Mountainin laskettelurinteitä. Matkalla rata koukkaa useaan otteeseen metsän siimekseen, tuoden laskuun yllätyksiä. Jokaisella laskijalla on oma kelkkansa, joka saa kaiken vauhtinsa painovoimasta, jota riittää yhteensä 279 metriä laskeutuvalla kelkkaradalla. Vastaavia ratoja on tätä kirjoittaessa Kanadassa yhteensä kuusi kappaletta, joista Eagle Coaster on maan pisin.

Kyseessä on turistikohde, joten se on hinnoiteltu vierailijoiden maksuhalukkuuden mukaan. Yhdellä laskulla on hintaa $34 ja kaksi laskua voi tehdä perätysten $52 dollarilla (vuoden 2023 tilanne). Se on melko paljon elämyksestä, joka kestää minimissään ainoastaan kolme minuuttia, joskin hintaan sisältyy myös nousu upeat maisemat tarjoavalla tuolihissillä. Laskijan tulee olla vähintään 8 vuotta vanha, mutta 3-7 vuotias lapsi voi istua vanhemman sylissä, tietysti lisähinnasta.

Laskettelurinnettä mutkitteleva kelkkarata

Turistihinnoittelun vuoksi emme ole olleet kiinnostuneita vuoristoradasta, mutta Niinan keksi ostaa minulle lippu syntymäpäivälahjaksi. Vaimoni osaa todellakin ostaa hauskoja synttärilahjoja, sillä esimerkiksi viime vuotinen upea maisemalento oli todella ikimuistoinen.

Tuolihissin hienot maisemat

Lauantain keli puolipilvinen ajaessamme ylös Cypress Mountainia ja olin sattumalta päivän ensimmäinen laskija. Sainkin siis päästellä kelkalla miten vain uskalsin ja kelkkojen huippuvauhti on 40km/h, jota voi säätää sangen herkästi reagoivalla vivulla. Vauhtia tekee mieli höllätä aavistuksen verran mutkiin lähinnä siksi, että selkänoja murjoo muuten laskijaa. Muuten kelkan on hauska antaa vain mennä ja nauttia vauhdin hurmasta, jota piisaa lähellä maanpintaa liidettäessä. Videoista ei oikein saa käsitystä vauhdista kameralinssien pienen polttovälin vuoksi ja ainakin minut kokemus onnistui yllättämään jännityksellään!

Kohta mennään!

Onkin pakko myöntää, että alas päästyä mieli olisi tehnyt laskea vielä toistamiseen, joten ainakin itse voin suositella kahden laskun lippua, suolaisesta hinnasta huolimatta. Muuten elämys on kerrasta nähty, mutta koetun perusteella samanlaista vuoristorataa pitää kyllä kokeilla joskus uudestaan jossain muussa laskettelukeskuksessa.

Vauhti ei näy hyvin videolla

Laskun jälkeen kävelimme koko perhe lyhyen metsäreitin Cypressillä, alati kaunistuvasta kesäpäivästä nauttien. Kesäinen retkipäivämme olikin hauskan onnistunut ja näyttää siltä, että juuri West Vancouveriin avautuu aina välillä uusia kohteita vierailtavaksi.

Iloiset retkeilijät

(Yhteensä 94 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Vauhdikkaan Eagle Coasterin kyydissä”

  1. Ei tosiaan ihan edullista laskemista, mutta sen hintaista kuitenkin, että itse kyllä kokeilisin mielelläni ainakin kertaalleen tuollaista kahden laskun pakettia. Vakiasiakasta minusta ei kuitenkaan tulisi, vaikka kieltämättä hauskalta kuulostaa.

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.