Synttärilento Kanadan yllä

Perjantaina tuli allekirjoittaneella mittariin jälleen yksi vuosi lisää. Kyseessä ei ollut mikään tasaluku, mutta tästä huolimatta Niina oli keksinyt jotain päivänsankarimme pään menoksi. Ennalta annettu mystinen ohjeistus oli vain laittaa päälle kauluspaita ja saapua keskustaan puoli viideksi, sen enempiä selittelemättä.

Keskustassa aloin aavistaa mitä olisi ohjelmassa suunnatessamme kohti Canada Placea. Rakennuskompleksin kärkeen nimittäin avautui vuonna 2013 yksi nykyisin Vancouverin suosituimpia nähtävyyksiä, Flyover Canada.

Vancouverin uusi suosikkinähtävyys

Kyseessä on niinkutsuttu viisiulotteinen simulaattori, jossa ”lennetään” halki Kanadan eeppisten maisemien. Nähtävyydestä on tullut muutamassa vuodessa erittäin suosittu ja sillä on vieraillut jo yli 2,5 miljoonaa kävijää. Flyover Canada on ollut myös meidän listallamme käydä jossain välissä, mutta on tunnetusti vaikea löytää aikaa tehdä turistijuttuja omassa kotikaupungissaan… 🙄

Pituudeltaan noin 25-minuuttinen esitys alkaa lyhyellä 360 asteen esinäytöksellä pienessä aulatilassa. Tämän jälkeen vierailijat asetetaan pieniin ryhmiin, jotka marssitetaan jollekin päänäyttämön kolmesta eri kerroksesta, jossa lentonäytöksen penkit sijaitsevat. Mekaanisiin kouriin kiinnitetyt istuimet ovat sangen mukavat ja niiden alapuolella oleviin koreihin voi laittaa repun ja irtotavarat esityksen ajaksi. Yhdestä kourasta roikkuu yhteensä kahdeksan istuinta ja kouria on kolme vierekkäin, kolmessa ei tasossa. Yhteensä yhteen esitykseen mahtuu siis 56 vierasta.

360 asteen esinäytös

Esityksen alkaessa istuimet nousevat hieman ilmaan ja siirtyvät eteenpäin, roikkumaan tyhjän päälle. Näkökentän täyttää puolipallon muotoinen jättimäinen videoruutu, jolla koko show nähdään. Helikopterilla kuvatut upeat maisemat vilisevät nopeaa tahtia ja kamera viistää jylhiä rannikkokallioita, kohisevia koskia sekä suurkaupunkien pilvenpiirtäjiä. Kuva kiertää ja kaartaa, tehden kaksi kaartoa syvän kanjonin yllä, mikä kyllä tuntuu vatsanpohjassa! Tunne on hurja ja muistuttaa erehdyttävästi maisemien yllä lentämistä.

Lennon aikana roikutaan ilmassa

Elämystä tehostetaan vielä kasvoihin käyvällä ajoittaisella tuulella. Pilviä halkoessa sekä Niagaran putouksia ylitettäessä naamalle roiskuu pientä vesisumua ja preerian peltojen yllä tuoksuu vilja. Erikoistehosteet tuovat elämykseen syvyyttä ja virtuaalitodellisuuteen tottuneena puuttumaan jää vain todellinen kolmiulotteisuus. 😮

Lentoa kuvaamassa

Kulissien takana

Teknisessä mielessä esitys on silti todella näyttävä ja kuvanlaatu sangen hyvä. Terävän kuvan heijastaminen näin suurelle pallopinnalle on nykytekniikallakin haastavaa, mutta tärkeää, sillä suttuinen kuva tuo helposti pahan olon, kuten muistan meille käyneen Empire State Buildingin juurella sijaitsevassa lentoshowssa. Flyover Canadan aikana olo ei tuntunut pahalta ainakaan itsestä ja kaartelut ovat sangen suuresta voimakkuudestaan huolimatta miellyttäviä.

Niagaran yllä kastuu

Koko elämyksellä on hintaa noin kolmisenkymppiä, joskin British Columbian asukkaat saavat siitä 20% alennuksen. Hinta on hieman suolainen vain 8 minuuttia kestävästä lennosta, mutta elämys oli meistä molemmista todella upea ja mielestämme hintansa arvoinen. Tätä mieltä tuntuu olevan myös suurin osa muista vierailijoista, joten nähtävyyttä voi ehdottomasti suositella Vancouverissa kävijöille.

Esityksen jälkeen synttäri-ilta jatkui vielä hienon illallisen merkeissä Canada Placella sijaitsevassa Five Sails -ravintolassa, josta muutama sana omassa viestissään.

(Yhteensä 249 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.