Five Sails

Huikean lentoelämyksen jälkeen synttäri-iltamme jatkui Canada Placella sijaitsevan Pan Pacific -luksushotellin tiloissa. Tämä viiden tähden hotelli sijaitsee kompleksin yläkerroksissa, maantason laajojen konferenssitilojen yläpuolella. Koska ympärillä ei ole kuin avointa vettä, avautuu hotellin jokaisesta huoneesta hienot maisemat Burrard Inletin ylitse vuorille.

Pan Pacific Canada Placen sisällä

Hotellin yhteydessä sijaitsee kolme ravintolaa, joista hienoin on Canada Placen valkoisilta purjeilta nimensä lainannut Five Sails. Ravintola on toiminut samalla paikalla toistakymmentä vuotta ja siellä ovat syöneet illallista monet merkkihenkilöt, muun muassa Bill Clinton ja Boris Yeltsin vuoden 1993 Vancouverin huippukokouksen yhteydessä. Ravintola on myös palkittu kymmeniä kertoja erilaisilla palkinnoilla ja on eräs kaupungin fiineimmistä illallispaikoista, johon Niina minut syntymäpäiväni kunniaksi toi illalliselle.

Viiden purjeen ravintola

Ravintolapöydästä aukeaa upea maisema

Yllättävää kyllä, Vancouverin hienoimmistakin ravintoloista on usein vaikea löytää kovin laajoja maistelumenuja, mutta Five Sails tarjoaa pysyvästi kuuden ruokalajin illallislistan, mihin me päädyimme.

Kokin tervehdys

Illallisen aloittaa makoisa kokin tervehdys, jonka jälkeen meille tarjoiltiin ensimmäisenä ruokalajina jäähdytettyä rapua sitrus-omenaisella aiolikastikkeella. Tämän perään eteemme tuotiin sangen napakalla tahdilla toinen ruokalaji, joka oli tonnikalasashimi hanhenmaksaterriinillä, rapealla crostinolla tarjoiltuna.

Makoisia alkupaloja

Makoisia alkuruokia seurasi Alaskan rannikkovesissä pyydettävä tuuliviirikampasimpukka, joka oli kostutettu todella herkullisella valkoviinikastikkeella sekä pekoni- ja herneperunamuussilla. Simpukka toimi makuporttina ensimmäiseen pääruokaan, joka oli hunajamarinoitua ankanrintaa punakaalilla, ohessaan sokeroitua pukinpartaa raparperi-pensasmustikkakastikkeella. Ankan kaikki makuelementit toimivat yhteen ja annos suorastaan suli suussamme.

Simpukkaa ja ankanrintaa

Toisen pääruoan roolin täytti albertalainen pihvi herkullisen silkkisellä Madeira-viinikasteella, josta jäi oikein hyvä ja maistuva muisto makunystyröihimme. Pihvi ei ollut järin suuri, mutta kaikkien muidenkin ruokalajien tapaan tilanteeseen juuri sopivan kokoinen.

Mehukas pihvi maistui

Pääruokien jälkeen minulle tuotiin syntymäpäivän kunniaksi pieni suklaaleivos kynttilällä. Leivos ei ehtinyt vanheta pöydällä pitkään, vaan katosi nopeasti parempiin suihin. Varsinainen jälkiruoka oli sitruksinen filo-taikinaleivos, joka oli jaettu rapeisiin kerroksiin välissään marjakompottia ja päällä hienonhienoa appelsiinikaviaaria.

Synttärisankari

IIllallisen viimeisteli marjaisa leivos

On sanomattakin selvää, että illallinen maittoi meille ja ruoan lomassa oli mukava ihailla ikkunasta avautuvaa aurinkoista vuorimaisemaa. Five Sails jäi mieleemme fiininä ravintolana, joka voisi hyvin olla Michelin-ravintola, jos kuuluisa ruokaopas vain arvioisi kanadalaisia ravintoloita. Tuolloin illallisen hinta olisi varmasti myös tuntuvasti korkeampi, sillä nykyinen vain hieman yli sadan dollarin hinta näin laadukkaasta illallisesta on mielestäni todella loistava diili, jota voi suositella.

Five Sails
999 Canada Place
V6C 3E1 Vancouver-Downtown

(Yhteensä 188 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.