Boulevard of Stars

Berliiniin avautui perjantaina kaupungin oma ”tähtien katu” Potsdamer Platzille. Alue on jo aiemmin vakiintunut monien Saksan ja Euroopan elokuva ensi-iltojen pitopaikkana ja paikalla nähdäänkin tiiviisti niin saksalaisia kuin Hollywood-tähtiäkin. Alueella sijaitsee kaksi suurta elokuvateatterikeskusta, joissa toisessa on 19 salia ja toisessa 8. Lisäksi Sony Centerin sisältä löytyy yksi Euroopan suurimmista 3D IMAX -teattereista. Elokuvateattereiden lisäksi Sony Centeristä löytyy saksalaisen elokuvan museo.

Onkin siis luonnollista, että aluetta halkovan Potsdamer Straßen varrelle päätettiin rakentaa Los Angelesin kuuluisan Hollywood Walk of Famen tapainen katu, jolle sijoitetaan saksalaisen elokuvataiteen merkkihenkilöiden muistotähtiä.

Ihmisiä Boulevard of Starsilla

Nyt avajaisvaiheessa kadulle on sijoitettu 40 tähteä ja määrää on tarkoitus lisätä 7-10:llä vuosittain. Nimitetty raati valitsee kadulle valittavat henkilöt ja meriitteihin pitää kuulua merkittävä rooli saksankielisten maiden elokuvatarjontaan. Niinpä juuri yksikään neljästäkymmenestä nyt nähtävillä olevasta tähdestä ei ole ole kovinkaan tuttu itselleni. Minusta periaate sijoittaa kadulle vain saksaa puhuvien maiden tähtiä on ihan oikea, sillä sitä kuitenkin ollaan Saksassa.

Elokuvaohjaaja Billy Wilderin tähti

Vaikka kadusta nyt ei hirveästi saakkaan irti ei-saksalaisena, on se silti kiva lisä Potsdamer Platzin mukavaan tarjontaa ja tekee aiemmin sangen kuolleesta Potsdamer Straßen varresta nyt eloisamman. Tähtien vierelle on myös pystytetty jänniä laatikoita, joiden läpi on mahdollista nähdä tähden henkilö seisomassa tähtensä luona. Bulevardin sivuston perusteella näiden laatikkojen läpi pitäisi olla mahdollista ottaa valokuva jostakusta seisomassa henkilön vierellä, mutta tätä ei tullut eilen kokeiltua.

Kadun tuleva sekä nykyinen layout

Syy Potsdamer Platzilla vierailuun eilen oli elokuvissa käynti. Niina meni muutaman suomalaisen kanssa katsomaan Angelina Jolien tähdittämän Salt -elokuvan. Koska se ei oikein kiehtonut minua, kävin puolestani itse katsomassa The Expendables -actionpläjäyksen, joka oli sitä mitä siltä odottikin. Mainittakoon, että Sylvester Stallone, Jason Statham ja Dolph Lundgren kävivät mainostamassa elokuvaansa Berliinissä pari viikkoa sitten. Paikan päällä olisi voinut käydäkin, mutta sateinen keli jätti asian tuolloin sikseen.

(Yhteensä 272 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.