Saksa-Englanti

Kauniin sunnuntaipäivän kunniaksi lähdimme aamupäivällä kaupungille kävelemään. Suuntasimme kohti Brandenburgin porttia ja siitä sitten Potsdamer Platzille brunssia nauttimaan. Piipahdimme myös Berliinin suurella Fanmeilella, joka tosin oli tuolloin vielä hyvin hiljainen. Näin ei ollut pari tuntia myöhemmin, kun yli 350 000 ihmistä kokoontui katsomaan ennakkoon tiukaksi veikattua Saksan ja Englannin välistä ottelua.

Ottelu olikin erittäin jännittävä ja vaiherikas, mutta lopulta Saksa vei sen selvin numeroin 4-1. Häviävän pudotessa kisoista piti itsekin möllöttää ottelu kotona ja fiilistellä mukana. Joka tapauksessa ottelu on huomenna töissä se puheenaihe, joten jotain pitää yrittää tietää.

Kuten aiempienkin otteluiden kohdalla, oli koko Berliini ja Saksa jälleen mukana pelin tapahtumissa, mistä ehkä hieman kertoo nopeasti parvekkeeltamme nappaamani video juhlinnan äänistä välittömästi 1-0 maalin jälkeen. Ja tulipa 2-0:n kohdalla moikattua ensi kertaa vastapään talosta parvekkeelle riemuaan huutavalle naapurille. Niin se jalkapallo yhdistää…

Fanmeilelle ei varmaan tule lähdettyä tungeksimaan pääsi Saksa vaikka finaaliin saakka, mutta hyviä tilannekuvia alueelta löytyy esimerkiksi Berliner Morgenpostista.

Juhlinnan ääniä 1-0 maalin jälkeen

(Yhteensä 278 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Saksa-Englanti”

  1. Niin korostetaan nyt vielä, että lähellämme ei ole mitään public viewingiä, vaan videon äänet tulevat KAUPUNGILTA. Naapuritkin tulivat maalien jälkeen huutamaan ikkunoihin onneaan. Hulluja nämä saksalaiset. 😀

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.