Berliini 3D

Tänäisen hieno yllätys oli, että Nokia on lisännyt karttasivustoltaan löytyneiden upeiden 3D-kaupunkimallien joukkoon nyt myös Berliinin. Nokian 3D-mallit ovat laadultaan jotain ainutlaatuista, sillä esimerkiksi Google Earthin crowdsourcingin voimalla talo talolta mallinnettujen kaupunkien keskusta-alueiden sijaan koko kaupunki on kuvattu ilmasta ja jälkikäsitelty automaattisesti. Yksityiskohtien määrä on aivan eri tasolla, kun rakennusten lisäksi myös puut ja ajoneuvot ovat mallintuneet virtuaaliseen kaupunkiin kuvaushetken paikoilleen.

Palvelusta on paljon iloa nähtävillä olevissa kaupungeissa asuville, joille se tarjoaa mielenkiintoisen tilaisuuden tutustua kotinurkkiinsa aivan uusista kuvakulmista. Turistille palvelu avaa aivan uudenlaiset mahdollisuudet tutustua  tulevaan matkakohteeseen, sillä sen avulla on erittäin helppoa hahmottaa kaupunkia yksityiskohtaisesti. Itse esimerkiksi hyödynsin palvelua runsaasti ennen kesäkuun reissuamme New Yorkiin ja Chicagoon. Tutustuin muun muassa ennakkoon varaamiemme hotellien läheisiin alueisiin, sekä arvioin eri hotelleista aukeavia maisemia. Kuten joskus tännekin tulevasta matkakertomuksesta käy ilmi, onnistuimme valitsemaan varsin näyttävillä maisemilla olevat hotellit kiitos palvelun.

Turistille kätevä ominaisuus ovat myös samaiselle sivustolle jokin aika sitten esitellyt ”lämpökartat”. Niiden avulla on helppo hahmottaa esimerkiksi missä kaupunkien suurimmat ostosalueet ja ravintolakeskittymät sijaitsevat. Tästäkin oli paljon apua edellämainitulla matkallamme.

Kummankin palvelun kattavuus on toki vielä hieman rajattua, mutta uusia kaupunkeja on tullut nähtäville tasaiseen tahtiin. Tutustuminen omalla koneella on suositeltavaa, sillä kaupunki näyttää kuvakaappauksia hienommalta juuri maisemaa liikuteltaessa. Alla vielä poimintojani kaupungin nähtävyyksistä. Lisää kohteita löytyy täältä.

Nikolaiviertel, kotimme ja työpaikkamme

Tuomiokirkko ja museosaari, Hackescher Markt sekä televisiotorni

Alexanderplatz ja Alexa-kauppakeskus


Gendarmenmarkt, Reichstag, Brandenburgin portti sekä juutalaismuistomerkki

Sony Center Potsdamer Platzin alueella

Erikoinen käärmetalo Bellevuen alueella sekä Berliinin päärautatieasema


Siegessäule (restauroitavana), Schloss Bellevue, KaDeWe ja länsikeskusta

Charlottenburgin linna, messualue ja Funkturm sekä olympiastadion

Itä-Berliinin valtavia betonilähiöitä Hohenschönhausenissa

(Yhteensä 1 106 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

3 vastausta artikkeliin “Berliini 3D”

  1. Tuosta käärmetalosta kerrottakoon, että se on yhdessä viereisten rakennusten kanssa osa Saksan valtion hallinnon työläisille rakennettua asuinkompleksia. Kompleksissa on 718 asuntoa ja se on valmistunut vuonna 1999. Käärmetalossa on 440 asuntoa ja rakennuksella on pituutta 500 metriä. Rakennus on 5-6 kerroksinen. Rakennuksen lempinimi on ”snake”, vaikkei sen muotoa voikkaan maantasolta havaita.

     
    1. Näin todellakin on. Harmi vain, ettei palveluun ole ilmestynyt uusia kaupunkeja hetkeen. Virtuaalinen Vancouver olisi mitä mahtavinta selailtavaa… 😉

       

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.