High Note Trail

Monet mieltävät Whistlerin laskettelukeskuksena jossa on tekemistä vain talvella. Vaikka talvi onkin Whistlerissä vilkkainta aikaa, on keskus kehittänyt kovasti myös kesäaktiviteettiensa puolta. Tarjolla on nykyisin muun muassa maastopyöräilyä laskettelurinteiden yhteyteen tehtyjä pitkiä polkuja pitkin sekä tietysti vaeltamista. Vaeltamista löytyy niin Whistlerin kylän ympäriltä kuin ylhäältä vuoriltakin. Maisemat ovat tietysti eeppisimmät ylhäällä, jonne päästäkseen pitää kuitenkin ostaa viidenkympin hintainen hissilippu. Samalla pystyy kuitenkin katsastamaan myös huikean Peak 2 Peak gondola-hissin Blackcomb ja Whistler vuorten välillä. Itse vaelluspolkuja löytyy molemmilta vuorilla, mutta kaikkein suosituin polku on 9,5 kilometrin mittainen High Note Trail Whistler Mountainin puolella.

Hissimatka Whisterlin huipulle

Tuolihissi korkeuksiin

Polku alkaa aivan vuoren huipulta, joten sinne päästäkseen on otettava väliasemalta tuolihissi 2160 metrin korkeuteen. Huipulta aukeaa kauniina päivänä mielettömän upeat 360 asteen vuoristomaisemat alas laaksoon. Vielä näin elokuussakin vuorten huipuilla on lunta, vaikka päivälämpötila ylhäällä saattaa nousta jopa +30 asteeseen. Joka puolella solisee sulamisvesistä muodostuvia kirkasvetisiä puroja kilpaa alas vuorenrinnettä.

Tästä se alkaa

Kiviukkeli huipulla

Huipun maisema Blackcombin suuntaan

Poseeraus huipulla

Whistlerin laakson panoraama

Polku alkaa kivikkoisena laskeutumisena huipulta alaspäin. Vaikka polku onkin hyvin merkitty ja hyväkuntoinen, tekee vaihteleva maasto etenemisestä hidasta. Alaspäin laskeuduttaessa ei tule kuuma, mutta puuttomalla alppialueella porottava aurinko grillaa vaeltajaa armottomasti. Pienellä huilitauolla näimme kivikossa juoksentevan murmelin, joita on vuorilla paljon ja jotka ovat myös antaneet nimensä koko vuorelle. Whistler Mountainin alkuperäinen nimi oli nimittäin London Mountain, mutta se muutettiin Whistleriksi 60-luvulla avautuneen ensimmäisen hiihtokeskuksen vuoksi. Nimi Whistler tulee puolestaan murmeleiden vihellyksistä (eng. whistle), mikä on hieman yllättäen ääni jonka nämä pörröiset jyrsijät päästävät.

Alkumatkan kivikkoista polkua

Vuorten asukki

Jyrsijöiden lisäksi katse hakeutuu pakostikin vastapäätä kohoavalle 2319 metriä korkealle Black Tusk Mountain vuorelle. Vuoren ehdottomasti erottuvin osa on sen pikimusta huippu, jota paikalliset alkuasukkaat palvoivat aikoinaan pyhänä paikkana. Huipulle on mahdollista myös tehdä raskas vaellus, mikä meidän pitää ehdottomasti tehdä jokin päivä.

Helposti erottuva mustahammas

Polku jatkuu seuraavat kilometrit tasaisena pitkin Whistlerin länsireunaa. Tällä etapilla tarjoutuu yksi parhaimmista mahdollisuuksista ihailla elokuussa kukkivia alppikukkaketoja. Värikäs kukin on kesän kaunis huipentuma näillä muun vuoden hyvin kylmillä ja karuilla huipuilla.


Kauniita alppikukkaketoja

Erämaata ja vuoria

Reitin puoliväliin saavuttaessa alkaa alapuolella näkymään suuri Cheakamus Laken vuoristojärvi. Kauniin turkoosina loistava järvi on mielettömän upea näky taustallaan lumihuippuiset vuoret, joilta mineraalien värjäämä vesi on peräisin.

Turkoosi Cheakamus Lake

Pian Cheakamus Laken jälkeen polku kääntyy takaisin päin ja maisemat muuttuvat erilaisiksi. Vuoren itäpuolella reitti nimittäin kulkee talvella laskettelurinteinä toimivien aavojen aukeiden lävitse. Kuumuus on tuulettomille aukeilla porottavaa, mutta onneksi vilvoitusta tarjoavat niin vuoristopurot kuin viileät lumilämpäreetkin.

Paluumatkan erilaiset maisemat

Vilvoitusta matkalla

Maasto on loppumatkan kivikkoista ja vaatii kahden harjanteen ylitystä. Kaikkialta aukeaa kuitenkin koko ajan niin upeat maisemat, ettei puuskuttamista edes huomaa. Onneksemme elokuussa ei ole enää paljoa itikoita, jotka voivat olla alkukesästä melkoinen vitsaus juuri paljastuneilla vuorenhuipuilla.

Kivikkoinen paluumatka

Harjannetta ylittämässä

Meiltä kului High Note Trailin kiertämiseen aikaa noin kolme ja puoli tuntia, mutta nautimme jokaisesta hetkestä. Päivä oli kyllä todella lämmin ja siksi jopa korkealla oli melkein tukalaa, mutta reitin maisemat olivat ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoista. Whistler Mountain on meille hyvin tuttu laskettelukausilta, mutta maisemat ovat kiehtovan erilaiset kesällä ja ilman suksia nautittaessa. Tämä vaellus nouseekin tässä vaiheessa korkealle suosikkireittiemme listalla!

Viiden tähden vaellusmaisemat

(Yhteensä 252 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.