Vuosi 2011 blogissani

Vuoden nyt vaihduttua on aika tehdä viime vuotiseen tapaan katsaus menneeseen vuoteen blogissani. Tällä kertaa tarkasteltavana on koko vuoden jakso, mikä on ensimmäinen kerta puolitoistavuotisen blogini elämässä. Yhteensä vuoden 2011 aikana blogissani vieraili 9375 kävijää. Toiveeni kymmenestätuhannesta kävijästä jäi siis pienesti vajaaksi, mutta olettaisin ensi vuonna rikottavan tuo raja. Yhteensä blogissani on vierailtu nyt 15 045 kertaa sen aloittamisen jälkeen, mikä on toiveideni mukaisesti.

Hakukoneista eniten blogiini toi kävijöitä Google (2010 kertaa), kaukana perässään Bing (108) ja Yahoo (5). Erityisen paljon kävijöitä tuli myös Blogilistan (1164) sekä Vuodatuksen omien sivujen kautta (209). Bloglovin’ palveluakin käytti 34 ihmistä. Myös Facebookin kautta tuli vuoden aikana 43 kävijää, vaikkakin poistinkin tykkää-napit blogistani elokuussa. Numerot eivät ole aivan eksakteja, sillä pieniä määriä käyttäjiä on pirstoutunut tilastoinnissa monenlaisten alaviitteiden alle. Pienempiä lähteitä ja muita linkkaavia blogeja oli niitäkin lukuisia ja toivon mukaan näiden määrä kasvaa jatkossakin.

Aina yhtä kiintoisaa on nähdä, millä hakusanoilla ihmisiä päätyy hakukoneiden kautta blogiini. Selkeästi yleisimpänä esiintyy ”vuosia maailmalla” (317 kertaa), jota käyttävät lienevät uskollisia palaavia lukijoita. Kiitos heille kiinnostuksestaan. Viime vuoden tapaan Playstation Movelle saatava navigaatio-ohjain näyttää edelleen askarruttavan ihmisiä, sillä hakusanan eri variaatioilla blogiini päätyi 38 kävijää. Muita suosittuja aiheita olivat Dubain matkakertomus sekä Japanin ja Australian matkakertomukset. Erikoisempia blogiini päätyneitä hakusanoja ovat vuoden aikana olleet esimerkiksi piikkipiru (12 kertaa), puukaiteet (6), poppelipuu, mount lofty käärmeet sekä aurinkokäyttöinen vene. Nämä nyt aivan muutamina erikoisina hakusanoina, yhteensä yli viidensadan erilaisen joukosta.

Maantieteellisesti kävijöitä tuli 44 eri maasta. Suomi oli luonnollisesti suurin 6929 kävijällään, mutta aivan perässä tulivat Saksa (yli tuhat käyntiä), Iso-Britannia (94) sekä Venäjä (33). Harvinaisempia vierailijoita kävi blogissani Meksikosta (4 kappaletta), Etelä-Afrikasta (3), Chilestä (2), Vietnamista (2) ja Dominikaanisesta tasavallasta (1). Kanadasta on tilastoihin kirjaantunut vain kaksi käyntiä, mutta tämä muuttunee ensi vuonna, kun muutamme Vancouveriin.

Menneenäkin vuonna suurin osa kävijöistä piipahti sivustolla alle puoli minuuttia, mikä riittää kirjoituksissa olevien kuvien nopeaan selaamiseen sekä muutaman katsomiseen. Yli kuusi minuuttia sivustolla viihtyi 786 kävijää, joista 375 luki yli vartin ajan kirjoituksiani. En edelleenkään täysin luota Vuodatuksen tilastoihin vierailuajan osalta, sillä olen huomannut siinä epäyhteneväisyyksiä, mutta nopeatempoisessa internetissä luvut lienevät ainakin oikean suuntaisia.

Vuoden 2011 aikana tuli kirjoitettua paljon, yhteensä yli sata eri pituista blogipostausta. Sain kirjoitettua monesta haluamastani aiheesta, mutta monta aihetta on edelleen kirjoitusjonossa. Viimeiset kaksi kuukautta on mennyt pienemmällä bloggailulla, sillä järjestelyt Vancouveriin muuton parissa ovat vieneet iltani sekä viikonloputkin. Olen silti kuvaillut kiintoisia aiheita ”varastoon” ja tarkoitukseni onkin kirjoittaa vielä ensi vuonnakin paljon Berliinistä, vaikka Kanadaan heti alkuvuodesta muutammekin. Vancouverista sekä elämästä Kanadassa tulee kuitenkin varmasti ainakin loppuvuotta kohden blogin pääasiallinen aihe, sillä uskon sielläkin riittävän kirjoitettavaa pitkäksi aikaa. Toivon mukaan blogini jaksaakin houkutella sekä uusia että vanhojakin lukijoita myös vuonna 2012! Kiitos kaikille ja hyvää alkanutta vuotta!

(Yhteensä 102 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.